Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Premierul Poloniei a declarat război castorilor. Donald Tusk spune că rozătoarele distrug terasamentele făcute să prevină inundaţiile

Premierul Poloniei, Donald Tusk, le-a declarat război castorilor. În timpul unei reuniuni, prim-ministrul de la Varşovia a cerut măsuri clare, de durată şi legale pentru a combate rozătoarele. Oficialii spun că acestea distrug terasamentele menite să reţină apa şi să prevină inundaţiile.

de Redactia Observator

la 25.09.2024 , 14:14

Doar în timpul furtunii Boris, de la începutul lunii, Polonia a înregistrat pagube de peste 900 de milioane de euro. Declaraţia i-a supărat însă pe ecologişti, care spun că animalele sunt vitale în perioadele de secetă, pentru că pot crea mici canale şi pot ajuta la irigarea culturilor.

În plus, pagubele produse de ciclonul Boris nu au nicio legătură cu "activitatea" castorilor. Specialiştii estimează că în Polonia trăiesc peste 100.000 de castori.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Ştiri externe » Premierul Poloniei a declarat război castorilor. Donald Tusk spune că rozătoarele distrug terasamentele făcute să prevină inundaţiile