Antena Meniu Search
x

Preparatul ales de regele Charles pentru încoronarea sa. Englezii strâmbă din nas. "Asta e porcăria pe care o alegeți?"

Regele Charles a împărţit Marea Britanie în două tabere când a ales un quiche cu legume, dedicat ceremoniei de pe 6 mai. Britanicii sunt nemulţumiţi şi nu îi înţeleg gusturile. Poate le trece până la încoronare. 

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 21:27

Vezi și

Preparatul special este simplu şi surprinzător. Poate prea surprinzător pentru britanicii conservatori. Regele Charles şi Camilla au ales ca piesa centrală la festivitatea de Încoronare să fie un Quiche cu fasole boabe, spanac şi tarhon. Marele Prânz va fi organizat pentru popor, în cinstea evenimentului istoric.

Englezii strâmbă însă din nas - quiche-ul cu fasole nu li se pare o mâncare demnă de un rege. La încoronarea mamei lui Charles, preparatul specific a fost "puiul reginei Elizabeta", care a ajuns cunoscut sub numele de puiul încoronării. A impresionat prin sosul cremos de curry de inspirație indiană.

Dincolo de quiche, meniul conţine, însă, şi feluri mai fine: friptură de miel marinată în stil asiatic, risotto-ul cu ciuperci, preferatul regelui Charles, ouă gratinate cu brânză şi trifle cu căpşuni şi ghimbir - un desert în straturi, cu pandişpan înmuiat în sherry. Creatorii de bere artizanală pregătesc o băutură specială în cinstea Încoronării.

Matt Stead, producător șef de bere, Windsor and Eton Brewery: Ceea ce am aici este malț regal. Acesta a fost orz cultivat la ferma regală de aici, din Windsor. A fost malţat pentru noi la Warminster Maltings. Și apoi îl folosim ca malț de bază în bere. „Return of the King“ este o bere amară britanică, aurie, cu un conținut de alcool de 4,2%. Este o bere ușoară, ușor de băut, ușor parfumată cu flori, ușor parfumată cu citrice.

Dincolo de mâncăruri şi băuturi, încoronarea lui Charles, de pe 6 mai, va intra în istorie pentru cea mai mare ceremonie militară din ultimii 70 de ani. Peste 6.000 de bărbați și femei din forțele armate britanice vor participa la ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Preparatul ales de regele Charles pentru încoronarea sa. Englezii strâmbă din nas. "Asta e porcăria pe care o alegeți?"