Antena Meniu Search
x

Preşedintele Erdogan respinge orice opţiune în afara aderării Turciei la UE: 'Este injust'

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care va vizita Italia luni, a spus că nu există altă opţiune în afara "aderării" la Uniunea Europeană.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care va vizita Italia luni, a spus că nu există altă opţiune în afara "aderării" la Uniunea Europeană, respingând propunerea franceză pentru un simplu "parteneriat" cu UE, a declarat el într-un interviu publicat duminică de cotidianul La Stampa, citat de AFP.

Uniunea Europeană trebuie "să-şi menţină promisiunile făcute" Turciei, a fost de părere şeful Statului turc, care va ajunge duminică seară la Roma pentru o vizită de 24 de ore, în care se va întâlni cu Papa Francisc, cu preşedintele şi cu şeful guvernului italian, dar şi cu mari întreprinzători din ţară. 

"UE blochează accesul la negocieri şi lasă să se înţeleagă că absenţa progresului în negocieri depinde de noi. Este injust. La fel ca faptul că unele ţări din UE ne propun alte opţiuni decât aderarea", a adăugat Erdogan. 

La începutul lunii ianuarie, preşedintele francez Emmanuel Macron i-a propus şefului Statului turc, aflat în vizită la Paris, un "parteneriat" cu Uniunea Europeană "în lipsa unei aderări". "Noi ne dorim o adeziune pe deplin în Europa. Alte opţiuni nu ne satisfac", a fost categoric Erdogan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Erdogan respinge orice opţiune în afara aderării Turciei la UE: 'Este injust'