Preşedintele filipinez nu renunţă la MASACRELE împotriva TRAFICANŢILOR! Ultima sa afirmaţie a stârnit o nouă REVOLTĂ

Publicat: 14.12.2016, 10:38.
Actualizat: 14.12.2016, 11:38

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, liderul ce duce un adevărat război împotriva traficanţilor de droguri, a afirmat că a ucis cu mâinile sale presupuşi criminali, pe vremea când era primar la Davao, asta pentru a servi drept exemplu auorităţilor.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, liderul ce duce un adevărat război împotriva traficanţilor de droguri, a afirmat că a ucis cu mâinile sale presupuşi criminali, pe vremea când era primar la Davao, asta pentru a servi drept exemplu auorităţilor.

Într-un discurs susţinut în cadrul unui grup de oameni de afaceri, luni seara, liderul filipinez a amintit de campania sa sângeroasă împotriva drogurilor, soldată cu peste 5.000 de morţi, în mai puţin de jumătate de an, de când a preluat oficial mandatul.

"La Davao, eu personal am făcut aceasta doar pentru a arăta băieților (din poliție) că dacă eu pot s-o fac, de ce ei nu ar putea să o facă?", a declarat Rodrigo Duterte, referindu-se la orașul pe care l-a condus timp de peste 20 de ani.

"Mergeam în Davao cu o motocicletă și patrulam pe străzi în căutarea problemelor. Eu căutam într-adevăr confruntarea pentru a putea ucide", a adăugat el.

Preşedintele Duterte este acuzat că a pus la cale escadroane ale morţii în Davao, făcându-se responsabil de moartea a mai mult de 1.000 de oameni, potrivit militanţilor pentru drepturile omului.

Criticile venite din partea comunităţii internaţionale nu par să îl atingă cu nimic pe Duterte, care a răspuns ferm că nu intenţionează în niciun caz să pună capăt liptei sale împotriva traficanţilor, pentru că, spune el, nu încalcă nicio lege, poliţia acţionând în legitimă apărare, explicând că ulte decese au la origine reglări de conturi între bande criminale.

Statele Unite ale Americii, Națiunile Unite și Uniunea Europeană au condamnat cu fermitate această campanie în cadrul căreia Duterte a încurajat cetățenii obișnuiți să ucidă sau să rețină suspecți.

Rodrigo Duterte, un avocat de 71 de ani, a venit la putere după o campanie scandaloasă pe probleme de securitate, cu promisiunea de a eradica criminalitatea în câteva luni.
De când a preluat puterea în Filipine, Duterte nu s-a sfiit să-şi ameninţe cu moartea chiar şi adversarii care aduc critici activităţii sale.

Citește și
• pe 01.01.1970 la 02:00
Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte îl insultă pe Obama, catalogându-l “fiu de târfă” (VIDEO)
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
• pe 01.01.1970 la 02:00
ATENTAT cu bombă în Filipine. Președintele a declarat “stare de anarhie” (VIDEO)

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Fiica Gabrielei Cristea s-a accidentat în casă! Micuța Victoria a izbucnit în lacrimi, după ce s-a lovit la cap! Reacția lui Tavi Clonda / VIDEO
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea 21:00 Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO