Antena Meniu Search
x

Preşedintele François Hollande şi cancelarul Angela Merkel, sub umbrele

Se spune că Uniunea Europeană merge bine doar dacă "tandemul" franco-german funcţionează perfect.

Vezi și

 Se spune că Uniunea Europeană merge bine doar dacă "tandemul" franco-german funcţionează perfect. Dar, în ultimii doi ani, s-a vorbit adesea de neînţelegeri între preşedintele François Hollande şi cancelarul Angela Merkel.

Acum, cei doi lideri au petrecut, împreună, Ziua Europei, într-un cadru neoficial, pentru a se împrieteni mai îndeaproape. Angela Merkel l-a invitat pe preşedintele francez în circumscripţia sa electorală de pe ţărmul Mării Baltice.

În Germania, o asemenea vizită este considerată o dovadă de încredere absolută. Întâlnirea a început prin declaraţii călduroase de prietenie şi doar ploaia a mai răcorit ambianţa, deşi nu era nevoie.

Îndată după discursuri, cei doi lideri s-au îmbarcat pe un vaporaş pentru a admira, de pe mare, faleza de cretă a insulei Rugen, cel mai important monument natural din zonă. Convorbirea lor a rămas privată, dar Angela Merkel a părut să facă o adevărată prezentare turistică a insulei.

La rândul său, preşedintele Hollande s-a arătat foarte interesat şi a cerut de câteva ori explicaţii. Plimbarea maritimă s-a încheiat într-un mic port turistic. Deşi ploaia a început din nou să-i sâcâie, cancelarul şi preşedintele au pozat binevoitori pentru ziarişti şi au schimbat câteva vorbe cu cei veniţi să-i salute, între care un cuplu franco-german.

Întâlnirea continuă astăzi, când este programată o plimbare pe jos în centrul istoric al altui oraş, iar meteorologii prevăd şi mai multă ploaie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Preşedintele François Hollande şi cancelarul Angela Merkel, sub umbrele