Antena Meniu Search
x

Președintele Germaniei, PRIMA REACŢIE după atentatul din Berlin 

Poliția germană a crescut, în această dimineaţă, la 12, numărul celor care și-au pierdut viața luni seara după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin. Alte 48 de persoane au fost rănite în atac. 

Joachim Gauck - HEPTA

Poliția germană a crescut, în această dimineaţă, la 12, numărul celor care și-au pierdut viața luni seara după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin. Alte 48 de persoane au fost rănite în atac. 

Joachim Gauck, președintele Germaniei, a condamnat atenatatul din Berlin, potrivit BBC News

”Este o seară îngrozitoare pentru Berlin și țara noastră care ne-a îndurerat pe mine și pe mulți alți oameni. Gândurile mele se îndreaptă către victime și către rudele lor, dar și către toți cei care se tem pentru familie și prieteni”, a spus președintele într-un comunicat.

Ministrul german de Interne Thomas de Maizière a anunţat în noaptea de luni spre marţi că ”multe motive” sugerează că este vorba despre un atentat. Ancheta a fost încredinţată parchetului federal, competent în cazuri de terorism.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, ministrul a spus că are ”multe motive” să creadă că suspectul reţinut la puţin timp după fapte este şoferul camionului înmatriculat în Polonia, autorul cursei mortale într-una dintre cele mai frecventate pieţe de Crăciun din capitala germană, către ora locală 20.00 (21.00, ora României).

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de DPA, bărbatul ar putea să fie pakistanez sau afgan. El ar fi ajuns în Germania ca solicitant de azil în februarie 2016.

Poliţia a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Teama faţă de atentate de amploare a alimentat dezbaterea politică în Germania de peste un an. Populiştii de dreapta apreciază astfel că Angela Merkel, cancelarul german, şi-a pus în pericol ţara deschizând-o în 2015 celor aproape 900.000 de solicitanţi de azil originari în principal din lumea musulmană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Președintele Germaniei, PRIMA REACŢIE după atentatul din Berlin