Antena Meniu Search
x

Moment istoric pentru România! Președintele Iohannis se întâlnește cu Donald Trump. Întrevederea are loc în Biroul Oval

În această seară are loc cea mai importantată întâlnire a unui preşedinte român. La nouă fix, ora României, Klaus Iohannis este primit la Casa Albă de cel mai controversat lider al lumii libere, Donald Trump.

Vezi și

În această seară are loc cea mai importantată întâlnire a unui preşedinte român. La nouă fix, ora României, Klaus Iohannis este primit la Casa Albă de cel mai controversat lider al lumii libere, Donald Trump.

Vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă are un protocol de care nu au beneficiat toţi şefii de stat din România.

Donald Trump îl va întâmpina pe Iohannis, afară, în faţa intrării principale. Cei doi vor merge apoi în sala Roosevelt, unde preşedintele nostru va semna în Cartea de Onoare. Urmează momentul de foc. Iohannis şi Trump vor intra în cel mai renumit birou din întreaga lume: Biroul Oval. Aici vor discuta între patru ochi, zece minute, după care vor avea şi convorbiri oficiale. La acestea participă toată delegaţia şi vor dura cel puţin 40 de minute. În final, cei doi şefi de stat vor face şi declaraţii de presă în celebra Rose Garden.

Declaraţii aşteptate, atât de români, dar mai ales de americani. E prima ieşire a lui Trump după ce fostul şef al FBI, audiat în Congresul SUA, l-a acuzat că i-a cerut să oprească o anchetă. Drept pentru care conferinţa cu preşedintele României este deja viralizată de jurnaliştii de peste Ocean.

România găzduieşte scutul antirachetă NATO, aşa că va fi interesant, de văzut ce vor discuta cei doi şefi de stat despre colaborarea NATO şi parteneriatul strategic. Iohannis s-a întâlnit, deja, cu şeful CIA şi secretarul de stat. Preşedintele a avut discuţii cu mai mulţi congresmeni pe care i-a şi decorat.  

Vizita preşedintelui României în SUA se termina după întâlnirea cu Donald Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Moment istoric pentru România! Președintele Iohannis se întâlnește cu Donald Trump. Întrevederea are loc în Biroul Oval