Antena Meniu Search
x

Președintele sirian, Bashar al-Assad, și soția sa, Asma, infectați cu coronavirus

Președintele sirian Bashar al-Assad și soția sa, Asma, au fost testați pozitiv la Covid-19, a declarat biroul său într-un comunicat postat de Agenția oficială de știri arabe siriene (SANA). Ambii au prezentat simptome ușoare pentru Covid-19 înainte de a li se face un test PCR pentru a confirma infecția, se arată în comunicat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.03.2021, 18:41

Președintele sirian, Bashar al-Assad, și soția sa, Asma, testați pozitiv la Covid-19
Președintele sirian, Bashar al-Assad, și soția sa, Asma, testați pozitiv la Covid-19 - Abaca Press / SalamPix/ABACA via Hepta
  • Bashar al-Assad și soția sa, Asma, prezintă simptome ușoare ale bolii Covid-19.
  • El și soția sa vor petrece două sau trei săptămâni în izolare la domiciliu.

Assad are 55 de ani și a fost descris ca fiind într-o „stare de sănătate bună și stabilă”. El și soția sa vor petrece două-trei săptămâni în izolare, la domiciliu, înainte de a se întoarce la muncă, se mai arată în comunicat, potrivit The Independent.

Anunțul vine cu doar câteva zile înainte de aniversarea a 10 ani de la răscoala împotriva regimului Assad, care a început după ce forțele de ordine comandate de acesta au răpit și torturat un grup de copii acuzați că au scris mesaje anti-guvernamentale pe ziduri, în orașul Daraa.

Zece ani de război civil în Siria

Pe măsură ce regimul lui Assad s-a agățat de putere, conflictul a coborât în ​​cele din urmă într-un război civil care a atras marile puteri regionale și internaționale, precum și grupuri armate jihadiste, inclusiv Isis.

Bashar al-Assad Assad și adjuncții săi au fost acuzați că au săvârșit cele mai grave crime împotriva umanității din secolul 21, inclusiv vizarea deliberată a spitalelor din zonele aflate în opoziție, care se luptă acum să facă față unui flux de pacienți cu coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Președintele sirian, Bashar al-Assad, și soția sa, Asma, infectați cu coronavirus