Meniu
Search
x

Președintele sirian, Bashar al-Assad, și soția sa, Asma, infectați cu coronavirus

Președintele sirian Bashar al-Assad și soția sa, Asma, au fost testați pozitiv la Covid-19, a declarat biroul său într-un comunicat postat de Agenția oficială de știri arabe siriene (SANA). Ambii au prezentat simptome ușoare pentru Covid-19 înainte de a li se face un test PCR pentru a confirma infecția, se arată în comunicat.

De Ana Maria Ghiarasim la 08.03.2021, 18:41
  • Bashar al-Assad și soția sa, Asma, prezintă simptome ușoare ale bolii Covid-19.
  • El și soția sa vor petrece două sau trei săptămâni în izolare la domiciliu.

Assad are 55 de ani și a fost descris ca fiind într-o „stare de sănătate bună și stabilă”. El și soția sa vor petrece două-trei săptămâni în izolare, la domiciliu, înainte de a se întoarce la muncă, se mai arată în comunicat, potrivit The Independent.

Anunțul vine cu doar câteva zile înainte de aniversarea a 10 ani de la răscoala împotriva regimului Assad, care a început după ce forțele de ordine comandate de acesta au răpit și torturat un grup de copii acuzați că au scris mesaje anti-guvernamentale pe ziduri, în orașul Daraa.

Zece ani de război civil în Siria

Pe măsură ce regimul lui Assad s-a agățat de putere, conflictul a coborât în ​​cele din urmă într-un război civil care a atras marile puteri regionale și internaționale, precum și grupuri armate jihadiste, inclusiv Isis.

Bashar al-Assad Assad și adjuncții săi au fost acuzați că au săvârșit cele mai grave crime împotriva umanității din secolul 21, inclusiv vizarea deliberată a spitalelor din zonele aflate în opoziție, care se luptă acum să facă față unui flux de pacienți cu coronavirus.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Președintele sirian, Bashar al-Assad, și soția sa, Asma, infectați cu coronavirus

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022