Meniu
Search
x

Video Președintele SUA, Joe Biden, criticat după ce a moțăit zeci de secunde la un discurs pe tema schimbărilor climatice, la COP26

Preşedintele american Joe Biden a fost filmat moțăind în timpul unui discurs, la ceremonia de deschidere a COP26, o înregistrare video care a provocat ironii şi critici în Statele Unite, unde a fost catalogat drept "Sleepy Joe" de către Donald Trump, dar şi în Anglia, relatează The Huffington Post.

De Redactia Observator la 02.11.2021, 18:01

Biden, aşezat cu braţele încrucişate, a început să moțăie în timp ce un activist al drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, Eddie Ndopu, avertiza cu privire la ameninţarea pe care o reprezintă modificările climatice asupra "capacităţii noastre de a cultiva hrană şi de a supravieţui". Biden a închis ochii în mai multe rânduri şi a părut că a adormit timp de 30 de secunde.

Scena, care durează timp de peste un minut, se opreşte după ce un consilier vine să-i vorbească la ureche, o secvenţă care nu a trecut neobservată. Fostul preşedinte, care l-a acuzat că este "inapt" să conducă America, l-a supranumit "Sleepy Joe" ("Joe adormitul") în ultima campanie electorală, o poreclă folosită luni de către fostul lider al Partidului Brexitului, Nigel Farage.

Critici din partea fostului președinte Donald Trump

O fostă purtătoare de cuvânt a lui Trump, Kayleigh McEnany a scris pe Twitter că această scenă este "o metaforă nefericită a preşedinţiei Biden". Miliardarul republican pune sub semnul întrebării, într-un e-mail, sinceritatea lui Biden pe tema modificărilor climatice şi susţine că "nimeni care are un entuzisam veritabil şi crede într-un subiect nu a adormit niciodată!".

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, este cel mai în vârstă locatar al Casei Albe. El nu este singurul lider acuzat că a adormit, luni, în deschiderea Conferinţei ONU privind modificările Climatice (COP26), la Glasgow.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Președintele SUA, Joe Biden, criticat după ce a moțăit zeci de secunde la un discurs pe tema schimbărilor climatice, la COP26