Antena Meniu Search
x

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a murit la 61 de ani. Țara sa nu mai publică date despre Covid-19

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a murit la vârsta de 61 de ani. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele țării, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 17.03.2021, 23:48

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a murit la 61 de ani. Țara sa nu mai publică date despre Covid-19
- Profimedia

Unul dintre cei mai vehemenți contestari africani ai Covid-ului, John Magufuli a murit miercuri în urma unor complicații cardiace la un spital din Dar es Salaam, potrivit vicepreședintei Samia Suluhu Hassan, care a făcut anunțul la televiziunea de stat, potrivit BBC.

Liderul din Tanzania nu a mai fost văzut în public de mai bine de două săptămâni, alimentând zvonuri cu privire la starea sa de sănătate. Opoziția susține că John Magufuli s-a îmbolnăvit de Covid-19, dar acest lucru nu a fost confirmat oficial.

Samia Suluhu Hassan a decretat 14 zile de doliu național. Magufuli a ajuns la cârma țării în 2015, iar anul trecut a fost ales pentru al doilea mandat. A fost unul dintre cei mai proeminenți sceptici din Africa la adresa pericolului reprezentat de coronavirus. A făcut apel la combaterea infecției cu rugăciuni și tratamente naturiste. Tanzania nu a mai publicat detalii despre cazurile de coronavirus din țară din luna mai 2020 iar guvernul a refuzat să cumpere vaccin.

Magufuli a fost văzut în public ultima dată pe 27 februarie, dar premierul insistă că săptămâna trecută era sănătos și lucra. Patru persoane au fost reținute în schimb pentru că ar fi răspândit pe social media zvonuri despre starea sa de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a murit la 61 de ani. Țara sa nu mai publică date despre Covid-19