Antena Meniu Search
x

Presupusul "creier" al atentatelor de la Paris, mort în raidul poliției franceze de la Saint-Denis

Jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud, presupusul 'creier' al atentatelor de vinerea trecută din Paris, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, a murit în asaltul de miercuri de la Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului.

Jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud, presupusul 'creier' al atentatelor de vinerea trecută din Paris, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, a murit în asaltul de miercuri de la Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului

Abdelhamid Abaaoud, un militant jihadist în vârstă de 28 de ani, care s-a lăudat că a organizat atacuri în Europa din partea grupării Statul Islamic (SI), este acuzat că a orchestrat atacaurile sinucigaşe şi armate, pe 13 noiembrie, în capitala franceză, soldate cu 129 de morţi.

Poliţia a crezut iniţial că acesta se afla în Siria, însă ancheta a condus-o la o casă din Saint-Denis, la periferia Parisului, pe care forţe speciale de poliţie puternic înarmate au luat-o cu asalt miercuri dimineaţa, declanşând importante schimburi de focuri şi explozii.

"Abdel Hamid Abaaoud tocmai a fost identificat, în mod oficial, în urma comparării amprentelor, ca fiind ucis în timpul raidului (poliţiei)", se arată într-un comunicat.

"Era corpul pe care l-am descoperit în clădire, ciuruit de gloanţe", precizează procurorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Presupusul "creier" al atentatelor de la Paris, mort în raidul poliției franceze de la Saint-Denis