Antena Meniu Search
x

Prima casatorie gay din Franta nu a fost lipsita de incidente

Intr-un oras din sudul Frantei s-a scris istorie. Miercuri, a avut loc prima casatorie intre doua persoane de acelasi sex. Sute de oameni i-au felicitat pe cei doi, dar alte cateva sute i-au huiduit. Unii chiar au incercat sa-i loveasca, dar politistii au reusit sa-i apere.

Vezi și

Vizibil emotionati, Vicent si Bruno si-au unit destinele in fata a sute de invitati.

Prima casatorie gay din istoria Frantei a avut loc in primaria din Montpellier. In timpul ceremoniei, cei doi indragostiti s-au tinut tot timpul de mana, iar la sfarsit, s-au sarutat.

Insa bucuria nu a durat prea mult. La iesirea din sediul primariei, cuplul proaspat casatorit a fost intampinat cu huiduieli de traditionalisti.

Zeci de politisti au facut cordon in jurul celor doi, in timp ce multimea furioasa se apropia tot mai mult de ei. Protestatarii au fost opriti la doar cativa pasi de cuplu.

Cinci dintre manifestanti, au incercat sa ii loveasca pe cei doi tineri casatoriti, dar au fost fugariti de oamenii legii pana pe un camp din apropiere, unde au fost prinsi si incatusati.

Intrarea in legalitate a casatoriilor intre persoanele de acelasi sex a starnit un val de proteste fara precedent in Franta, unde sute de mii de oameni au marsaluit atat in sprijinului mariajelor gay, cat si impotriva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Prima casatorie gay din Franta nu a fost lipsita de incidente