Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima reacţie a lui Donald Trump după ce Joe Biden s-a retras din cursa prezidenţială: "Kamala Harris va fi mai ușor de învins"

Joe Biden se retrage de la alegerile prezidenţiale 2024. Contracandidatul său Donald Trump a răspuns celei mai recente veşti care zguduie scena politică din SUA, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale. Donald Trump l-a descris pe Joe Biden ca fiind "de departe cel mai prost preşedinte din istoria ţării noastre".

de Redactia Observator

la 21.07.2024 , 21:36

Prima reacţie a lui Donald Trump după ce Joe Biden s-a restras din cursa prezindenţială
Prima reacţie a lui Donald Trump după ce Joe Biden s-a restras din cursa prezindenţială - Getty Images

Într-o convorbire telefonică cu CNN, la câteva minute după ce președintele Joe Biden și-a anunțat retragerea din cursa pentru 2024, fostul președinte Donald Trump l-a descris pe Biden ca fiind „de departe cel mai prost președinte din istoria țării noastre”. 

Deși nu este clar cine va fi candidatul democrat, Trump a spus că el crede că vicepreședintele Kamala Harris va fi mai ușor de învins decât ar fi fost Biden. 

Anunţul preşedintelui 

Articolul continuă după reclamă

Președintele a făcut anunţul după o campanie de presiune care a durat săptămâni întregi din partea liderilor democrați, a organizatorilor și a donatorilor, care vedeau tot mai mult că nu există nicio cale spre victorie atâta timp cât actualul președinte, aflat în dificultate, rămâne pe listă. Decizia lui Biden de a se retrage din cursă, deși rămâne în funcția de președinte, încununează câteva săptămâni singulare în politica americană, ultimul episod uimitor dintr-un sezon electoral neobișnuit de tumultuos. 

Într-o scrisoare postată pe contul său de social media, el a declarat că a fost cea mai mare onoare din viața sa să servească ca președinte. "Și, deși intenția mea a fost să candidez din nou, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv asupra îndeplinirii sarcinilor de președinte pentru restul mandatului meu".

Biden a afirmat în declarația sa că se va adresa națiunii pe această temă săptămâna viitoare. Președintele Biden i-a mulțumit vicepreședintelui său Kamala Harris, spunând că a fost un "partener extraordinar". 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Prima reacţie a lui Donald Trump după ce Joe Biden s-a retras din cursa prezidenţială: "Kamala Harris va fi mai ușor de învins"