Antena Meniu Search
x

Primavara ingheata Europa

Gerul si ninsoarea ce se incapataneaza sa nu paraseasca Europa provoaca tot mai multe probleme pe continent. Cazuri fatale de hipotermie, trafic blocat si pene de curent se inregistreaza in toate tarile afectate. In Marea Britanie, zapada ajunge in unele locuri si la cinci metri si jumatate.

Vezi și

Calendaristic, in emisfera nordica este toiul primaverii. In teren, insa, situatia e alta. In Scotia, mii de oameni sunt si astazi fara energie electrica si ar mai putea trece cateva zile pana la normalizarea situatiei. Zapada mieilor le aduce insa cele mai mari necazuri fermierilor.

“Avem o multime de victime miei, deoarece oile isi pierd vointa de a-i ingriji. Primul lor instinct este sa-si salveze propria viata. Daca nu se incalzeste si nu se dezgheata repede, va fi o poveste de groaza pentru multi oameni!”, este de parere un fermier.

Iarna care refuza sa mai plece le-a stricat planurile si animalelor de la gradina zoologica din Berlin care si-au prelungit perioada de hibernare.

“Azi trebuia sa ducem animalele in plimbarea de primavara prin gradina zoologica. Din pacate, asistam la o revenire a iernii. Multe animale simt acelasi lucru pe care il simt si eu”, a declarat Andreas Knieriem, directorul gradinii zoologice.

Vremea le provoaca mari pagube si comerciantilor de flori care se pregatesc pentru un Paste inghetat. “Vanzarile au scazut catastrofal! Dar nu avem ce face pentru ca, in asemenea conditii, nimeni nu poate planta rasaduri. Plantele ar muri inghetate iar in unele parti nici nu ar fi posibil, deoarece pamantul este inghetat”, a tinut sa spuna un comerciant de plante.

La Bruxelles, mercurul nu a urcat mai sus de doua grade de cateva zile, iar sambata a fost cea mai rece zi de martie din 1873 incoace.

In Rusia, in schimb, vremea s-a mai imblanzit. In sudul tarii, incalzirea a provocat o alta catastrofa. Topirea brusca a zapezii si vant violentul au impins apele marii pana in pragul caselor. Peste 2 mii de locuinte au fost avariate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Primavara ingheata Europa