Antena Meniu Search
x

Primavara timpurie in Tokyo: Cirestii au inflorit cu zece zile mai devreme

In timp ce europenii se lupta cu ultimele atacuri ale iernii, in Japonia a inceput, deja, primavara. Semnalul a fost dat de ciresii din Tokyo, care au inflorit mai devreme decat de obicei.

Vezi și

Oamenii spera ca evenimentul se va dovedi de bun augur pentru starea economiei, care nu este prea fericita nici in Japonia.

Stirea a fost anuntata, oficial, de Agentia Meteorologica Japoneza: ciresii din Tokyo au inflorit. Evenimentul s-a petrecut cu 10 zile inainte de data programata, mai devreme ca oricand in ultimii zece ani. Iarna a fost deosebit de aspra in Japonia, dar, de cand a inceput luna martie, localnicii sunt rasfatati cu temperaturi care au trecut chiar si de 25 de grade.

In traditia nipona, inflorirea ciresilor este momentul unui nou inceput. In aceasta perioada, se deschide anul scolar, iar lumea afacerilor isi inaugureaza, si ea, calendarul anual. Nu este de mirare ca aparitia mai timpurie a delicatelor flori ii bucura pe toti si mai ales pe tineri.

La Tokyo, sezonul ciresilor in floare dureaza intre o saptamana si 10 zile. In aceasta perioada, multi japonezi ies sa petreaca la iarba verde pentru a contempla, in familie, florile de cires.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Primavara timpurie in Tokyo: Cirestii au inflorit cu zece zile mai devreme