Antena Meniu Search
x

Update Primele imagini după dublul atentat sinucigaș din Kabul. Sunt zeci de morți și răniți, exploziile au fost înfiorătoare

Cel puțin 60 persoane au murit, iar alte zeci sunt rănite, după un dublu atentat sinucigaș la porțile aeroportului din Kabul. Atacul a venit la câteva ore după ce agențiile de informații occidentale au avertizat despre iminenta amenințare teroristă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 26.08.2021, 21:28

Ambasada Statelor Unite la Kabul le-a transmis cetățenilor americani să părăsească zona imediat după explozia care a avut loc la Poarta Abbey, ținând cont că s-au raportat și focuri de armă. Inițial, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a confirmat că explozia a dus la un număr necunoscut de victime, fără spună o cifră anume.

Atenție, imagini ce pot avea impact emoțional: 

În plus, ambasadorul francez în Afganistan a avertizat că ar putea exista un alt atac în afara aeroportului din Kabul, după dublul atentat sinucigaș soldat cu zeci morți și de răniți, printre care trei soldați americani.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un oficial a declarat pentru Reuters că membri ai serviciului SUA se numără printre cei răniți în explozie, potrivit informațiilor inițiale. Stuart Ramsey, de la Sky News, care raporta de pe aeroportul din Kabul până în această dimineață, a spus că explozia a avut loc în canalul care circula de-a lungul drumului principal ce se apropie de aeroport, în momentul în care oamenii stăteau la coadă pentru a le fi procesate documentele pentru evacuare.

Focuri de armă spre un avion militar italian, la Kabul

Anterior au apărut informații că focuri de armă au fost trase în direcţia unui avion militar italian care decola de la Kabul, la bord aflându-se mai mulți jurnaliști și civili afgani. Potrivit AGI, focul a fost deschis atunci când aeronava desprinsese deja roțile de pe pista aeroportului Hamid Karzai, cu motoarele la putere maximă, pentru a-i permite să decoleze. Pilotul, o femeie ofițer al forțelor aeriene italiene, a reușit să efectueze o manevră de urgență și să îndepărteze în siguranță avionul de traiectoria gloanțelor, probabil provenite de la mitraliere, poziționate în afara aeroportului sau pe un deal din apropiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Primele imagini după dublul atentat sinucigaș din Kabul. Sunt zeci de morți și răniți, exploziile au fost înfiorătoare