Antena Meniu Search
x

Primele tornade de vară în SUA

O puternică furtună însoţită de mai multe tornade a făcut prăpăd în statul american Carolina de Nord. 16 oameni au ajuns la spital şi peste 200 de locuinţe au fost distruse.

Vezi și

 Dezastrul poate servi drept avertisment pentru locuitorii altor câteva state federale, care vor înfrunta, în zilele următoare, un val de furtuni cel puţin la fel de puternic.

Cel puţin cinci tornade s-au format într-o regiune destul de restrânsă din Carolina de Nord. În alte zone, grindina neobişnuit de puternică a provocat, şi ea, destule pagube.

Când s-au văzut ameninţaţi de tornade, oamenii abia au avut timp să se refugieze în locuri mai solide din case. Alţii s-au suit în maşini şi au încercat să se depărteze cât mai mult de furtună

Când s-au întors sau au ieşit din adăposturi, unii nici n-au mai recunoscut ce au văzut în jur. Sau, pur şi simplu, nu şi-au mai găsit casele, deoarece tornadele le făcuseră una cu pământul.

Meteorologii estimează că rafalele de vânt au trecut de 175 de kilometri pe oră. Autorităţile consideră că au avut, într-un fel, noroc, deoarece nimeni nu a murit. Dar mai mulţi oameni sunt răniţi şi cel puţin unul este în stare critică.

Şi mai mulţi au rămas fără adăpost sau fără energie electrică. Furtuna s-a deplasat acum deasupra mării dar, între timp, s-a format alta care se îndreaptă spre Texas, Oklahoma. Louisiana şi statele vecine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Primele tornade de vară în SUA