Antena Meniu Search
x

Primul caz de coronavirus, confirmat în Germania: "Pacientul este monitorizat şi izolat!"

Primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat în Germania, a anunțat luni seară un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din landul Bavaria.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.01.2020, 07:26

Primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat în Germania, la un bărbat din localității Starnberg
Primul caz de coronavirus, confirmat în Germania - Profimedia

Primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat în Germania, a anunțat luni seară un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din landul Bavaria.

Este vorba despre un bărbat din localitatea Starnberg, aflată la 30 de kilometri distanţă de Munchen, transmite agenţia DPA.

Pacientul este în stare stabilă, potrivit unui comunicat emis de Biroul de Sănătate și Securitate Alimentară (LGL) din Bavaria.

"Este monitorizat de personalul medical și este izolat", se precizează în comunicat.

Germania este a doua țară europeană, după Franța, în care sunt depistate cazuri de infecție cu virusul din China.

Germania îşi evacuează cetăţenii din Wuhan

Luni, revista Der Spiegel a anunţat că Germania îşi va evacua cetăţenii din regiunea chineză Wuhan, unde a apărut noul coronavirus din China, forţele aeriene germane urmând să repatrieze 90 de germani care locuiesc acolo.

Epidemia care s-a declanşat în oraşul Wuhan a provocat moartea a 81 de persoane în China şi a afectat peste 2.800 de persoane la nivel global, majoritatea în China.

Germania se va alătura Franţei, Portugaliei, Spaniei, Marii Britanii şi Statelor Unite, care au diverse planuri de evacuare a personalului şi a cetăţenilor.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Perioada de incubație a noului coronavirus - în timpul căreia o persoană este infectată, dar nu prezintă încă simptome - este de la una până la 14 zile, cred oficialii chinezi.

Neavând simptome, persoana ar putea să nu știe că este infectată și ar putea transmite boala și la alți oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Primul caz de coronavirus, confirmat în Germania: "Pacientul este monitorizat şi izolat!"