Antena Meniu Search
x

Primul italian infectat cu coronavirus a ieşit de la terapie intensivă. Soţia lui e însărcinată în 8 luni

Primul italian infectat cu coronavirus a ieşit de la terapie intensivă. Soţia lui e însărcinată în 8 luni şi a fost şi ea internată în spital.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 10.03.2020, 08:05

Coronavirus în Italia
Primul italian infectat cu coronavirus a ieşit de la terapie intensivă. Soţia lui e însărcinată în 8 luni - hepta
  • Italia e în carantină generală de luni seara.
  • Toată ţară e declarată zonă roşie de coronavirus.

Primul italian infectat cu coronavirus a ieşit de la terapie intensivă. Soţia lui e însărcinată în 8 luni şi a fost şi ea internată în spital.

Primul italian care a fost depistat pozitiv cu coronavirus, "pacientul 1", a ieşit de la terapie intensivă şi respiră singur, după 18 zile petrecut în spitalul San Matteo, din Pavia. Pacientul 1 e un bărbat în vârstă de 38 de ani din Codogno, scrie La Stampa.

"Pacientul 1" a fost transferat de la terapie intensivă la terapie subintensivă. A fost mutat pentru că a început să respire autonom, a declarat consilierul regiunii Lombardia, Giulio Gallera. Bărbatul din Codogno, care are 38 de ani, e prima persoană infectată cu coronavirusul în Italia și e manager la Unilever.

Cu câteva zile înainte, soția acestuia, care a fost la rândul ei internată la spitalul Sacco din Milano, fiind însărcinată în 8 luni, fusese externată și trimisă acasă.

Pe acelaşi subiect

"Alergătorul", aceasta este porecla cu care M.Y.M. este cunoscut, pentru pasiunea sa pentru alergare, fusese internat mai întâi în Codogno și apoi transferat la San Matteo din Pavia. Conform rapoartelor ASST din Lodi, bărbatul ar fi refuzat inițial internarea voluntară, când a mers la spital pe 18 februarie, deoarece nu se simțea bine. 

Mattia, acesta este numele tânărului de 38 de ani, a fost supus verificărilor, dar a decis să plece acasă, în ciuda propunerii prudente de spitalizare. Douăzeci și patru de ore mai târziu, bărbatul, însoțit din nou de soția sa, s-a întorse la spital, când starea lui clinică se agravase.

Pe 20 februarie a fost reanimat şi internat la terapie intensivă, starea lui devenind gravă. Soţia italianului a povestit apoi că pe 21 ianuarie soţul ei participase la o cină alături de un prieten care se întorsese din China.

Italia e în carantină generală de luni seara, ţara fiind toată declarată zonă roţie de coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Primul italian infectat cu coronavirus a ieşit de la terapie intensivă. Soţia lui e însărcinată în 8 luni