Antena Meniu Search
x

Primul lider din Yakuza care este condamnat la moarte. Ameninţare la adresa judecătorului: "Vei regreta toată viaţa decizia asta"

Un lider al Yakuza a fost condamnat la moarte în Japonia. Este primul lider al temutei organizaţiei japoneze care primeşte o astfel de pedeapsă.

de Redactia Observator

la 25.08.2021, 10:25

Primul lider din Yakuza care este condamnat la moarte. Ameninţare la adresa judecătorului: "Vei regreta toată viaţa decizia asta"
- Profimedia

Satoru Nomura, liderul grupării Kudo-kai, a fost judecat cu privire la mai multe acte de agresiune comise în perioada 1998-2014, potrivit BBC. Printre acestea s-ar număra şi două crime: ar fi ucis şeful unei companii în 1998, dar şi pe fratele acestuia, în 2014. De asemenea, Nomura, în vârstă de 74 de ani acum, este acuzat că ar fi ordonat uciderea unui poliţist care investiga gruparea Kudo-kai, dar şi a unei asistente medicale care l-ar fi tratat pe şeful Yakuza.

Nomura a pledat nevinovat pentru că, potrivit presei japoneze, nu ar exista suficiente dovezi care să-l implice în aceste crime. Judecătorul a considerat însă că membrii grupării nu ar fi îndrăznit să comită vreo infracţiune fără acordul şefului dată fiind organizarea aproape militară a grupării. Avocaţii lui Nomura intenţionează să facă apel la decizie.

Totuşi, liderul Yakuza a ţinut să-l ameninţe pe judecător. "Am cerut o decizie corectă. Vei regreta această decizie pentru tot restul vieţii", ar fi fost replica lui Nomura, potrivit presei japoneze. Un alt lider al Kudo-kai a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Primul lider din Yakuza care este condamnat la moarte. Ameninţare la adresa judecătorului: "Vei regreta toată viaţa decizia asta"