Antena Meniu Search
x

Primul portret oficial al regelui Charles al III-lea a fost făcut public. Mesajul monarhului

Primul portret oficial al Regelui Charles al treilea a fost dezvăluit publicului. Imaginea îl arată pe suveran având coroana imperială pe cap şi sceptrul în mâna dreaptă. Au fost postate, de asemenea, şi alte fotografii din ziua încoronării, inclusiv un portret al Reginei Camilla, o poză cu cei doi, dar şi o imagine de grup a familiei regale. Ieri a fost zi liberă pentru britanici, pentru a se reface după zilele de sărbătoare. Tot ieri, familia de Wales s-a alăturat cercetaşilor şi au participat la mai multe activităţi în natură. Cel mai dedicat a fost prinţul Louis, care a reuşit să-şi facă prieteni peste tot.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 09.05.2023, 08:22

Vezi și

Cu coroana inmperială pe cap, sceptrul în mâna dreaptă şi orbul în mâna stângă, suveranul fixează cu privirea obiectivul aparatului de fotografiat. El pozează în Sala Tronului, în Palatul Buckingham, la Londra. Spre deosebhire de mama sa, Elizabeth a II-a, care stătea în picioare la în fotografia încoronării sale, în 1953, Charles al III-lea este aşezat.

El este aşezat pe unul dintre cele două scaune din 1902 fabricate pentru viitorul rege George al V-lea şi regina Mary în vederea încoronării lui Edward al VII-lea. Portretul oficial este însoţit de un text, semnat de către Charles al III-lea.

”Soţia mea şi cu mine ţinem să ne adresăm cele mai sincere şi mai calde mulţumiri tuturor celor care au contribuit la transformarea acestui eveniment într-un moment atât de special”, scrie el. ”Să ştim că beneficiem de susţinerea voastră şi de încurajările voastre şi că suntem martorii bunătăţii voastre exprimate în atât de multe moduri diferite a fost cel mai frumos cadou de încoronare”, scrie regele.

Mesajul regelui Charles, după încoronare

Pe contul de Twitter al familiei regale - @RoyalFamily - s-au difuxat şi alte imagini de la această zi memorabilă - portretul reginei Camilla, o fotografie a celor doi suverani şi o imagine de grup a familiei regale, cu prinţul William şi prinţesa Kate.

Ceremonia încoronării regelui Charles al IIIi-lea a avut loc sâmbătă, la 6 mai, în Abaţia Westminster, la Londra. Charles, însoţit de către soţia sa, regina Camilla şi de familia regală, s-a dus după încoronare la Palatul Buckingham, unde a avut loc o şedinţă foto pentru imortalizarea acestui eveniment istoric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri externe » Primul portret oficial al regelui Charles al III-lea a fost făcut public. Mesajul monarhului