Probleme cardiace în rândul adolescenților și tinerilor care s-au vaccinat anti-Covid. Anunțul făcut de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 23.05.2021, 17:33.
Actualizat: 23.05.2021, 17:34

Probleme cardiace apărute din senin în rândul adolescenților și adulților tineri care au fost vaccinați împotriva Covid-19 sunt investigate în prezent de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

Un adolescent este vaccinat împotriva Covid-19

Probleme cardiace în rândul adolescenților și tinerilor care s-au vaccinat anti-Covid

Xinhua via Profimedia Images

CDC a anunțat că a primit rapoarte despre mai multe cazuri de tineri, în special adolescenți de sex masculin, care au dezvoltat miocardită, o inflamație a mușchiului inimii, după vaccinarea anti-Covid.

Condiția dispare adesea fără complicații și poate fi cauzată de o varietate de viruși, a spus Comitetul consultativ CDC pentru practica de imunizare.

Miocardita poate apărea după vaccinare, spun specialiștii

Citește și:

Dar a considerat că furnizorii de servicii medicale ar trebui să fie conștienți de rapoartele despre „potențialul eveniment advers”, a mai spus comitetul CDC, potrivit The Sun.

Acesta a spus că „relativ puține” cazuri au fost raportate fără a da un număr exact, dar a recomandat investigații suplimentare.

Dr. Amesh Adalja, cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, a declarat că vaccinurile sunt cunoscute drept cauzatoare de miocardită.

Primele simptome, la patru zile după vaccinare

Monitorizarea situației este importantă pentru a vedea dacă există o legătură de cauzalitate între vaccinare și inflamația inimii, precum și o evaluare a raportului risc/beneficiu, a mai spus el.

„Vaccinurile vor fi, fără echivoc, mult mai benefice, depășind acest risc foarte scăzut, dacă este stabilit în mod concludent”, a spus el.

Dr. Liam Yore, fost președinte al Colegiului American al Medicilor de Urgență, a declarat că a văzut recent un adolescent cu miocardită după vaccinare.

Dar el a spus că a văzut rezultate mai grave la tineri cu Covid în sine, inclusiv la un copil de nouă ani care a ajuns la spital în urma unui stop cardiac.

„Riscul relativ este mult în favoarea administrării vaccinului, mai ales având în vedere câte doze de vaccin au fost administrate”, a spus el pentru New York Times.

CDC a spus că simptomele miocarditei au apărut, de obicei, în termen de patru zile de la primirea vaccinurilor ARNm.

Miocardita ar apărea după vaccinarea cu vaccinuri ARNm

Deși nu a specificat ce vaccinuri, Statele Unite au acordat autorizație de urgență pentru două vaccinuri ARNm, de la Moderna Inc și Pfizer / BioNTech.

În aprilie, Ministerul Sănătății din Israel a declarat că examinează un număr mic de cazuri de inflamație cardiacă la persoanele care au primit vaccinul Pfizer, însă nu a prezentat încă concluziile.

Majoritatea cazurilor din Israel au fost raportate în rândul persoanelor cu vârsta de până în 30 de ani.

La acea vreme, Pfizer a spus că nu a observat o rată mai mare a afecțiunii decât în ​​mod normal în cazul populației generale și că nu a fost stabilită o legătură cauzală cu vaccinul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.