Antena Meniu Search
x

Procesul secolului are loc în Belgia. Un fost infirmier a eutanasiat 20 de oameni

Procesul secolului are loc în Belgia. Un fost infirmier şi diacon catolic este considerat criminalul cu cele multe victime.

Vezi și

Procesul secolului are loc în Belgia. Un fost infirmier şi diacon catolic este considerat criminalul cu cele multe victime. Este judecat pentru 10 crime, iar la audieri a recunoscut că a luat de două ori mai multe vieţi. Şi-a ucis şi propria mamă, iar anchetatorii nu au terminat de scotocit în istoria lui întunecată. Ar  fi ucis zeci de persoane, sub paravanul unei spovedanii pe patul de moarte.

Supranumit "diaconul morţii", Ivo Poppe a mărturisit în sala de judecată că îşi aminteşte că a eutanasiat 20 de oameni. Procurorii belgieni spun, însă, că este doar o estimare. De fapt, numărul celor cărora le-a curmat viaţa ar fi mult mai mare. Căsătorit şi tatăl a trei copii, bărbatul de 61 de ani a ucis vârstnici aflaţi la finalul vieţii.  

Crimele ar fi fost comise începând cu anul 1978, până în 2011. Ivo Poppe a lucrat ca infirmier într-un spital Belgia. După anii 90, el a continuat să-i viziteze pe pacienţii acestui spital în calitate de diacon. Pe parcursul anchetei, bărbatul a recunoscut că i-a luat chiar şi viaţa propriei mame. 

Diaconul catolic a fost arestat în primăvara lui 2014, după ce a mărturisit crimele în faţa unui psihiatru. 

Procesul ar urma să dureze doar două săptămâni. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Procesul secolului are loc în Belgia. Un fost infirmier a eutanasiat 20 de oameni