Antena Meniu Search
x

125 de profesori din Republica Moldova, depistați cu noul coronavirus după redeschiderea școlilor

Igor Șarov, ministrul Educației din Republica Moldova, a anunțat că 125 de profesori din Republica Moldova sunt infectați cu noul coronavirus după redeschiderea școlilor.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.09.2020, 20:49

Ministrul Educației din Republica Moldova anunță că eforturile profesorilor nu vor rămâne neremunerate
11 unități de învățământ din Republica Moldova sunt în carantină - Agora
  • În Republica Moldova s-au redeschis 1.233 dintre cele 1.252 de unități de învățământ existente.

1233 de unități de învățământ s-au redeschis în Republica Moldova, la 1 septembrie, dintr-un total de 1.252 de unități de învățământ.

Conform Agora, testarea în masă a profesorilor a arătat că 125 dintre aceștia sunt infectați cu noul coronavirus, iar alți 250 au fost trecuți în izolare, fiind considerați contacți direct.

Șarov se declară contrariat de situație precizând că "în condițiile unei lipse de cadre didactice acum mai avem și aceste îmbolnăviri".

Cu toate acestea, ministrul Educației din Republica Moldova dă asigurări că și cele 19 unități de învățământ care nu au putut fi deschise de la 1 septembrie, pe motiv că sunt în carantină sau nu îndeplinesc condițiile necesare, vor fi redeschise din 14 septembrie.

Mai mult, Șarov dă asigurări și că eforturile profesorilor de a reveni la cursuri în condiții speciale nu vor rămâne neremunerate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » 125 de profesori din Republica Moldova, depistați cu noul coronavirus după redeschiderea școlilor