Antena Meniu Search
x

Profilul unui terorist: cine e autorul masacrului din Berlin

Atacatorul din Târgul de Crăciun de la Berlin e un refugiat în vârstă de 23 de ani, pe nume Naved B. A venit în Germania fix în urmă cu un an.

Atacatorul din Târgul de Crăciun de la Berlin e un refugiat în vârstă de 23 de ani, pe nume Naved B. A venit în Germania fix în urmă cu un an.

Autorul atacului sângeros din centrul Capitalei Germaniei e în custodia poliției, fiind prins la câteva zeci de minute după masacru.

Individul era mascat în momentul în care a comis nenorocirea. A fost dus la o secție de poliție, unde a fost interogat, sub măsuri de securitate stricte.

Pe acelaşi subiect

Presa germană a venit în cursul dimineții cu precizări despre identitatea teroristului, citând surse din anchetă. Autorul masacrului se numește Naved B. e originar din Pakistan, e născut în 1993 și a venit în Germania anul trecut, ca refugiat. A trecut granița în Germania chiar pe 31 de decembrie 2015, pe la Passau, oraș de lângă frontiera cu Austria.

Individul de 23 de ani e astfel, unul dintre ultimii refugiați care a venit în Germania din valul de anul trecut. El a venit pe ruta din Balcani, urmată de întregul val. Ziarele germane spun că a intrat în atenția poliției pentru câteva delicte minore pe care le-a comis în cursul anului.

Anchetatorii încearcă să afle conexiunile atacatorului. Polițiștii spun că individul își găsise în ultima vreme adăpost în aeroportul Tempelhof din Berlin. Locuia într-o tabără de refugiați de la aeroport, spun surse din anchetă. Unul dintre hangare, de altfel, a fost vizat de raidurile trupelor speciale, după atac.

Conform surselor din anchetă, individul a furat TIR-ul cu care a comis masacrul de pe un șantier de construcții din Berlin. Pe șoferul polonez l-a ucis, iar apoi s-a îndreptat cu mașina cu care transporta grinzi de oțel către Târgul de Crăciun.

După atentat, el a fugit și a încercat să se ascundă în zona Grădinii Zoologice din Berlin, aflată la câteva sute de metri de locul atacului. A fost însă arestat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Profilul unui terorist: cine e autorul masacrului din Berlin