Antena Meniu Search
x

Protestul 13 al Vestelor Galbene, soldat cu noi violențe la Paris

Centrul Parisului a fost cuprins, din nou, de violenţe. Protestul Vestelor Galbene a escaladat, iar bătăile de stradă au făcut cel puţin o victimă.

de Redactia Observator

la 10.02.2019, 01:19

Vezi și

Centrul Parisului a fost cuprins, din nou, de violenţe. Protestul Vestelor Galbene a escaladat, iar bătăile de stradă au făcut cel puţin o victimă. A fost al 13-lea weekend consecutiv în care mii de persoane au ieşit în stradă, nemulţumite de politicile Guvernului francez şi de preşedintele Emmanuel Macron.

Adunaţi în faţa clădirii Parlamentului, manifestanţii francezi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. Au vrut să se îndrepte spre Turnul Eiffel, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume, dar s-au lovit de un cordon de securitate. Atacaţi cu pietre, jandarmii au încercat să-i disperseze pe demonstranţi cu gaze lacrimogene şi au arestat zeci de oameni. Dar furia lor a devenit şi mai mare.

Guvernul conduce poporul şi suntem din nou într-un sistem infantil. Nu suntem copii, suntem adulți, avem drept de vot. Și chiar vrem să facem propriile alegeri, nu ale politicienilor.

Un bărbat a rămas fără o mână în timpul luptelor de stradă. Ar fi prins o grenadă lacrimogenă lansată de forţele de ordine şi ar fi vrut să o arunce în direcţia jandarmilor. Însă dispozitivul i-a explodat în mână şi i-a smuls-o. Din nou, printre manifestanţi au fost şi mulţi vandali. Deşi închise, magazinele aflate în calea protestatarilor au fost vandalizate.

Manifestaţiile violente din Franţa au izbucnit în urmă cu trei luni, din cauza reformelor propuse de preşedintele Emmanuel Macron. Acum, Vestele Galbene încearcă să obţină un succes la alegerile europarlamentare din luna mai. Mişcarea este însă, divizată şi nu are un lider desemnat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Protestul 13 al Vestelor Galbene, soldat cu noi violențe la Paris