Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Proteste de amploare în Tel Aviv, Ierusalim şi Haifa. Mii de oameni îi cer lui Netanyahu să ajungă la un armistiţiu cu Hamas, înainte să plece în SUA

Israelul a devenit, din nou, scena protestelor. Mii de oameni au ieşit în stradă şi i-au cerut lui Benjamin Netanyahu să ajungă la un armistiţiu cu Hamas înainte să plece în Statele Unite. Armata israeliană a lansat o serie de atacuri asupra rebelilor Houthi, ca răspuns la atacul de zilele trecute din Tel Aviv.

de Redactia Observator

la 21.07.2024 , 08:04

Acoperiţi cu vopsea roşie, protestatarii s-au aşezat în mijlocului drumului pentru a cere ca premierul să ajungă la un armistiţiu cu gruparea Hamas înainte de vizita sa în Statele Unite. Miercuri, Benjamin Netanyahu urmează să ţină un discurs în Congresul american, moment ce este considerat crucial pentru războiul dus în Fâşia Gaza.

Proteste de amploare au fost organizate în Tel Aviv, Ierusalim şi Haifa

"Trebuie să înlocuim acest guvern cu unul mult mai democratic care va vedea cetăţenii ca pe un lucru valoros şi de care trebuie să aibă grijă", spune un protestatar.

Vezi și

Proteste de amploare au fost organizate în Tel Aviv, Ierusalim şi Haifa unde mii de oameni au mărşăluit pentru eliberarea ostaticilor. La Tel Aviv a avut loc, în acelaşi timp, şi mitingul săptămânal al familiilor celor răpiţi în Fâşia Gaza.

"Trebuie să înţelegi, domnule premier, că un minut în captivitate în Gaza este pur şi simplu un minut care nu trece. Vă rog şi vă cer să faceţi tot ce este posibil înainte ca timpul să se scurgă", Meirav Tal, ostatic eliberat.

Între timp, Israelul a lovit mai multe ținte ale rebelilor houthi din Yemen ca răspuns la atacul cu dronă din Tel Aviv când o persoană şi-a pierdut viaţa. Imaginile publicate de televiziunea controlată de rebeli arată cum mai multe puncte militare au fost cuprinse de flăcări în oraşul-port Hodeida. Trei persoane ar fi murit, scrie presa locală, iar alte 80 ar fi fost rănite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Proteste de amploare în Tel Aviv, Ierusalim şi Haifa. Mii de oameni îi cer lui Netanyahu să ajungă la un armistiţiu cu Hamas, înainte să plece în SUA