Antena Meniu Search
x

Noi proteste ale “vestelor galbene” în Franţa. Un şofer a murit, într-o zonă blocată de manifestanţi

"Vestele galbene" protestează din nou în Franţa. Noaptea trecută, traficul în mai multe zone ale ţării a fost perturbat, iar un şofer a murit într-un accident în apropiere de Perpingnan.

Încă un om a murit, în urma protestelor vestelor galbene, în Franţa
A zecea persoană a murit, în urma protestelor vestelor galbene, în Franţa - Hepta

"Vestele galbene" protestează din nou în Franţa. Noaptea trecută, traficul în mai multe zone ale ţării a fost perturbat, iar un şofer a murit într-un accident în apropiere de Perpingnan. Incidentul s-a produs după ce un sens giratoriu a fost blocat de manifestanţi, relatează presa internaţională. 

Cafenelele şi restaurantele au rămas deschise, la fel şi magazinele, cu excepţia câtorva magazine de lux. Autorităţile locale i-au sfătuit însă pe proprietarii magazinelor şi restaurantelor din Paris să dea dovadă de vigilenţă.  

Autorităţile supraveghează şi zona Versailles. Mii de persoane s-au declarat interesate să participe la o manifestaţie organizată de Eric Drouet, figură marcantă a mişcării “vestelor galbene”. 

De teama unor eventuale violenţe, domeniul şi palatul Versailles, vizitate de milioane de persoane în fiecare an, au fost închise.

Săptămâna trecută, au fost mobilizate aproximativ 69.000 de forţe de ordine, dintre care 8.000 la Paris, ajutate şi de maşini blindate ale jandarmeriei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a înregistrat al zecelea deces legat de protestele “vestelor galbene”. Un şofer în vârstă de 36 de ani a murit după ce a intrat cu maşina într-un camion blocat la un baraj pentru vestele galbene, la intrarea pe autostradă în apropiere de Perpignan, scrie AFP. Reuters notează că zona era blocată de “vestele galbene”.

“Vestele galbene” au făcut apel şi pentru blocarea trecerii camioanelor la frontiere. Jandarmii au deblocat, dimineaţa, autostrada A63 în zona Biriatou, la frontier cu Spania, unde aproximativ 50 de “veste galbene” blocaseră drumul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noi proteste ale “vestelor galbene” în Franţa. Un şofer a murit, într-o zonă blocată de manifestanţi