Antena Meniu Search
x

Proteste la nivel mondial, după moartea lui George Floyd

Milioane de oameni au ieşit din nou pe străzi şi nu numai în Statele Unite ale Americii. Strigătele protestatarilor cer un singur lucru, egalitate între rase. În timp ce unele persoane devin furioase în faţa nedreptăţilor, altele transformă manifestaţiile în artă. La New York oamenii au început să danseze şi să cânte pe stradă, iar în Marea Britanie Banksy a făcut o nouă pictură. Cu toate acestea, nici seara trecută protestele nu au fost lipsite de violenţe.

de Redactia Observator

la 07.06.2020, 13:28

Vezi și
  • Protestele din SUA s-au extins în mai multe țări
  • Tensiunile nu par să se stingă

Este un alt mod, mai prietenesc, prin care oamenii au ales şă-şi manifeste nemulţumirile faţă de sistem. La New York mai multe persoane au dansat şi cântat în mijlocul străzii. Trupul lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist, a fost depus în statul Carolina de Nord, iar milioane de oameni l-au plâns la cea de-a doua ceremonie de comemorare.

Tot mai mulţi oficiali se alătură protestatarilor. Primarul din Washington a ieşit printre oameni şi i-a cerut preşedintelui Donald Trump să înlăture forţele de ordine de pe străzi.

Muriel Bowser, primar Washington DC Nu credem că militarii ar trebui să fie pe străzi. Am făcut o cerere către Casa Albă. Nu vrem să avem niciun soldat pe străzile noastre.

Iar poliţiştii care l-au împins pe bătrânul de 75 ani, ce acum se află în stare gravă la spital, au răspuns în faţa instanţei. Şi-au susţinut nevinovăţia şi au fost eliberaţi.

Proteste au avut loc şi în alte ţări. Cu toate că se împlinesc două săptămâni de când au început, spiritele nu par deloc să se calmeze, iar numărul celor care ies în stradă este tot mai mare. În Londra sute de mii de oameni au umplut centrul oraşului şi incidentele nu au

întârziat să apară. O poliţistă a ajuns la spital după ce un protestatar a aruncat cu o bicicletă în calul pe care era. Aceasta a căzut şi s-a lovit la cap.

Şi în Italia situaţia a scăpat de sub control. Mai multe confruntări au avut loc între oamenii legii şi protestatarii din Roma.

Mii de oameni şi-au strigat nemulţumirile şi Germania, Franţa sau chiar în Australia. Iar mesajul principal de pe pancartele acestora este că vieţile celor de culoare contează. Text care se poate vedea acum şi din spaţiu.

Desenul din Washington, făcut acum două zile, este atât de mare încât se vede şi de la înălţime. Tot peste Ocean liderii unui grup cunoscut ca Pantera Neagră au ieşit înarmaţi, dar fără să rănească pe cineva.

AMBIANŢĂ TITRATĂ

LNK_0706_JUSTITIE_ARME - sursa Twitter

00.00 - 00.10

Egalitate! Dreptate! Chiar acum! Chiar acum!

IMG BANKSY STEAG, in Share Mac, A1, 07.06 - sursa @PA

Iar renumitul artist în graffiti, Banksy şi-a arătat susţinerea pentru protestatari într-o pictură în care steagul Statelor Unite este cuprins de foc, cu mesajul "sistemul de culoare este eşuat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Proteste la nivel mondial, după moartea lui George Floyd