Antena Meniu Search
x

Proteste URIAȘE la Barcelona. Manifestanții au blocat toate drumurile, orașul e paralizat (VIDEO)

Proteste URIAȘE la Barcelona. Manifestanții au blocat toate drumurile, orașul e paralizat (VIDEO)

Catalonia este paralizată de o grevă generală, protestatarii exprimându-şi nemulţumirea la adresa violențelor poliției spaniole, după incidentele care au marcat duminică referendumul privind independența regiunii.

Protestatarii, majoritatea tineri, au blocat principalele drumuri din Catalonia, dar și transportul public. Numărul celor ieşiţi în stradă s-ar ridica la 2.000 de manifestanţi, scrie presa internaţională.

Sunt cel puțin 24 de blocaje ridicate de oamenii revoltaţi, raportate în întreaga Catalonia, transmite BBC.

Traficul pe strada Gran Via din Barcelona şi pe şase şosele majore din regiune a fost perturbat.

Pe acelaşi subiect

Staţiile de metrou din Barcelona, de obicei foarte aglomerate, sunt goale marţi, în contextul în care serviciile de transport cu metroul au fost oprite aproape total.

Multe firme din Catalonia şi-au suspendat activitatea pentru ziua de azi. Școlile, universitățile și serviciile medicale sunt, de asemenea, închise.

Greva grupurilor pro-independenţă şi sindicate din Catalonia se află sub sloganul împotriva "gravei încălcări a drepturilor și libertăților", după ce poliţiştii spanioli au vrut să închidă secţii de votare duminică. Atunci, aproape 900 de persoane au fost rănite de poliţiştii spanioli care ar fi încercat să împiedice votul, într-un referendum declarat ilegal de guvernul de la Madrid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Proteste URIAȘE la Barcelona. Manifestanții au blocat toate drumurile, orașul e paralizat (VIDEO)