Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente în China, din cauza restricţiilor Covid. Cazurile de coronavirus sunt au atins un nou record

Epidemia de Covid revine în forţă în China, ţara de unde a pornit totul în urmă cu 3 ani. Şcoli, parcuri şi mall-uri au fost închise din nou în Beijing, iar şase milioane de oameni sunt complet blocaţi într-un oraş. S-a înregistrat un record al infectărilor de la începutul pandemiei - 30.000 într-o singură zi. 

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 21:09

Vezi și

Au avut loc scene de luptă în cea mai mare fabrică de iPhone din China. Angajaţii sunt supăraţi din cauza restricţiilor dure Covid de la locul de muncă. De mai multe săptămâni, oamenii au fost închiși și separați de familii. Locuitorii din Zhengzhou nu mai au voie să iasă din cartiere fără un test Covid negativ şi fără permisiunea autorităţilor locale. Liderii de la Beijing au impus politica 0 COVID.  

Cu toate acestea cazurile de coronavirus sunt în creştere. China a anunţat 30.000 de cazuri noi într o zi, un record al pandemiei. 

Liderul chinez, Xi Jinping nu renunţă însă la visul unei ţări fără covid. Mai multe evenimentele mari au fost anulate, iar poliţia sanitară are misiunea de a pedepsi violent orice abatere de la reguli. Chinezii refuză însă să mai stea în carantină. Mii de oameni s-au adunat în staţiile de autobuz şi în gări încercând să fugă în zone cu restricţii mai puţine. 

Şcolile, restaurantele şi sediile mai multor companii sunt închise în mai multe oraşe mari din China încă de la începutul lunii octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în China, din cauza restricţiilor Covid. Cazurile de coronavirus sunt au atins un nou record