Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente în Sri Lanka. Reşedinţa premierului, incendiată de manifestanţi

Grupuri mari de manifestanţi au luat cu asalt - sâmbătă seara,la Colombo - reşedinţa premierului srilankez şi au incendiat-o, potrivit informaţiilor furnizate de poliţie şi de anturajul premierului pentru AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.07.2022, 20:49

Proteste violente în Sri Lanka. Reşedinţa premierului, incendiată de manifestanţi
- Profimedia

"Manifestanţii au intrat în reşedinţa privată a premierului Ranil Wickremesinghe şi i-au dat foc", au indicat serviciile şefului guvernului. Preşedintele Sri Lankăi, Gotabaya Rajapaksa, fugise mai devreme din reşedinţa sa oficială, invadată de sute de manifestanţi, excedaţi de prăbuşirea economică a ţării, care îi cereau demisia. Premierul convocase de urgenţă o reuniune de criză a guvernului, invitându-i şi pe liderii partidelor politice neguvernamentale să participe, indicând că este dispus să demisioneze pentru a deschide calea formării unui guvern de uniune naţională.

Între timp, canalele de televiziune locale au difuzat imagini cu sute de persoane care escaladau gardurile palatului prezidenţial. Unii manifestanţii au difuzat în direct pe reţelele de social media înregistrări video care arătau o mulţime de oameni năvălind în interior, unii dintre ei plonjând şi veselindu-se în piscina prezidenţială sau întinzându-se cu un aer amuzat pe paturile din dormitoarele reşedinţei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Responsabili guvernamentali au declarat pentru AFP că nu cunosc intenţiile preşedintelui Rajapksa după fuga sa. "Aşteptăm instrucţiuni", a declarat un înalt funcţionar. "Nu ştim nici unde se află el, ci doar că este în siguranţă, cu marina srilankeză!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în Sri Lanka. Reşedinţa premierului, incendiată de manifestanţi