Antena Meniu Search
x

Momentul emoţionant când un pompier salvează un pui de cangur din flăcări, în Australia

Peste 500 de milioane de animale au fost ucise în incendiile devastatoare care au mistuit Australia în acest sezon. Un pui de cangur a scăpat cu viaţă după ce un pompier l-a găsit ascuns sub un buştean în aproapierea flăcărilor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 24.01.2020, 01:05

Cangur salvat din flăcări, în Australia
Un pui de cangur a fost salvat de un pompier, din calea flăcărilor - Instagram/sammcglone

Peste 500 de milioane de animale au fost ucise în incendiile devastatoare care au mistuit Australia în acest sezon. Un pui de cangur a scăpat cu viaţă după ce un pompier l-a găsit ascuns sub un buştean în aproapierea flăcărilor.

Sam McGlone, în vârstă de 24 de ani, a postat videoclipul emoţionant filmat în apropiere de orașul său natal Braidwood, la o oră de zona de est în Canberra, New South Wales, în timp ce incendiile de vegetaţie mistuiau totul în jur.

Pompierul voluntar s-a implicat în stingerea incendiilor şi în căutarea animalelor rămase în viaţă în zonă. Aşa a reuşit să găsească şi puiul de cangur, ascuns de flăcări sub un buştean. Micuţul tremura de frică şi avea pielea înegrită.

“Australia este în flăcări! 500 de milioane de animale au fost ucise. Am reuşit să salvez acest pui de cangur, rămăsese singur. Ţi se rupe inima. Peste 10 milioane de hectare au ars. Vă rog răspândiţi, donaţi, avem nevoie de ajutorul vostru!” a fost mesajul tânărului, model faimos pe Instagram, alături de videoclip.

Cu peste 100 de mii de urmăritori, postarea sa a strâns aproape 200.000 de vizualizări şi peste 1500 de comentarii în care internauţii şi-au exprimat respectul şi mulţumirea faţă de gestul său.

Australia arde. Milioane de animale au murit în incendii

Sam Mcglone a creat şi o strângere de fonduri pe GoFundMe cu scopul de a obţine banii necesari tratamentelor pentru animalele sălbatice rănite.

Tânărul fotomodel s-a oferit să ajute ca pompier voluntar alături de fraţii săi şi luptă cu flăcările devastatoare de pe Coastra de Sud de la sfârşitul lui decembrie.

Imaginile emoţionante au făcut înconjurul lumii, în timp ce activiştii de mediu îndeamnă întreaga populaţie să ajute cu donaţii. “Australia arde, trebuie să facem ceva!” este sloganul care a împânzit reţelele de socializare.

Potrivit Daily Mail, se estimează că peste jumătate de miliard de animale au fost ucise în urma incendiilor cumplite, iar unele specii au ajuns acum să fie pe cale de dispariție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Momentul emoţionant când un pompier salvează un pui de cangur din flăcări, în Australia