Antena Meniu Search
x

Puigdemont exclude alegeri anticipate regionale şi cere Parlamentului măsuri pentru criză: 'Este puterea mea'

Carles Puigdemont exclude alegeri anticipate regionale şi cere Parlamentului să decidă ce este de făcut în continuare.

Preşedintele separatist catalan Carles Puigdemont a exclus joi să convoace alegeri anticipate şi a cerut Parlamentului regional să decidă ce este de făcut în continuare în criza secesiunii, relatează BBC News şi Le Figaro.

În ultimele ore, înainte să-mi expire capacitatea de a convoca alegeri anticipate, am avut în vedere posibilitatea de a exercita acest drept. Este puterea mea. Datoria mea, în calitate de preşedinte este de a epuiza toate căile în vederea găsirii unei soluţii de dialog într-un conflict politic şi de natură democratică”, a declarat el.

”Suntem dispuşi să convocăm aceste alegeri, în care garanţiile în vederea opririi procedurii (prevăzute de) articolul 155 (al Constituţiei) sunt pe masă. Niciuna dintre aceste garanţii nu justifică o convocare a unor alegeri parlamentare. Aceasta este decizia mea”, a continuat el, citat de site-ul ziarului francez.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Puigdemont exclude alegeri anticipate regionale şi cere Parlamentului măsuri pentru criză: 'Este puterea mea'