Antena Meniu Search
x

Video Putin, ameninţări la adresa Europei mascate în glume. Preşedintele Rusiei a zâmbit când a fost întrebat dacă va lansa un atac nuclear

Vladimir Putin propovăduieste prăbuşirea culturii moderne. Vorbeşte despre o nouă ordine mondială şi ne avertizează că trăim în cel mai periculos deceniu de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Glumeşte atunci când e întrebat despre bombele nucleare şi râde de europenii nevoiţi să stea în frig pentru că nu vor să mai cumpere gaze de la el.

de Redactia Observator

la 28.10.2022, 19:35

Vezi și

Vladimir Putin s-a folosit de forumul economic de la Valdai din Rusia pentru a pune în scenă un uriaş exerciţiu de imagine. Ştiind că este privit de o lume întreagă, liderul de la Kremlin spune că ţara sa doar încearcă să supravieţuiască şi nu îşi doreşte un conflict cu NATO sau cu Statele Unite. Critică însă, din nou, valorile occidentale. "Perioada istorică a dominaţiei exclusive a Vestului în relaţiile internaţionale se apropie de sfârşit, lumea unipolară devine o chestiune a trecutului. Ne aflăm într-un punct de cotitură în istorie. Înaintea noastră se află, probabil, cel mai periculos, mai imprevizibil şi în acelaşiu timp cel mai important deceniu de după sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Putin a zâmbit când a fost întrebat despre eventualitatea unui atac nuclear

Nici libertatea de exprimare din Occident nu este pe placul lui Vladimir Putin. "Trebuie să creăm un spaţiu comun în toate sensurile, de la Lisabona, la Vladivostock, dar poate fi realizat doar cu cei care au dreptul de a vorbi", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Discursul a fost condimentat cu multe ironii. Putin susţine că Occidentul face un joc murdar şi periculos şi râs pe seamna faptului că europenii preferă să stea în frig, decât să cumpere gaze din ţara sa, reproducând un banc la modă acum în Rusia.

Bancul spus de Vladimir Putin

Pe acelaşi subiect
  • Fiul: Tată, de ce e atât de frig?
  • Tata: Pentru că Rusia a atacat Ucraina.
  • Fiul: Ce legătură are cu noi?
  • Tata: Pentru că i-am sancționat pe ruși.
  • Fiul: De ce?
  • Tata: Ca să-i pedepsim.
  • Fiul: Atunci și noi suntem ruși?

În ceea ce priveşte un atac nuclear, chiar şi tactic în Ucraina, Vladimir Putin neagă că ar lua în calcul un astfel de scenariu şi spune că au fost doar replici la declaraţiile liderilor din Vest. Acuză Statele Unite că sunt singurele care au folosit până acum armele nucleare şi spune despre el că nu ţine neapărat să fie ţinut minte peste secole. "Când iau o decizie, nu mă gândesc la cum să rămân în istorie. Mă ghidez după ce trebuie făcut şi cu ce scop", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. "Dacă nu are nicio intenţie, de ce continuă să vorbească despre asta? De ce vorbeşte despre capacitatea de a folosi o armă nucleară tactică? A fost foarte periculos în modul cum a abordat asta", a declarat Joe Biden, preşedintele Statelor Unite.

Când este însă întrebat direct dacă ar lansa un atac nuclear, Vladimir Putin zâmbeşte complice, dar nu dă un răspuns.

  • Interlocutor: Îmi aduc aminte de declaraţia dumneavoastră de acum patru ani, potrivit căreia toţi murim. Nu ne grăbim spre asta, nu-i aşa?
  • Interlocutor: Vă gândiţi cam mult la un răspuns, este un pic alarmant...
  • Vladimir Putin: Am făcut-o special, ca să te pun un pic pe gânduri.

De tirada lui Putin nu au scăpat nici liderii unora dintre cele mai mari puternice state ale lumii. Spune că are foarte mare grijă ce vorbeşte la telefon cu Emmanuel Macron, după ce într-un documentar despre preşedintele Franţei, a apărut înregistrare unei conversaţii private dintre cei doi. Iar despre fostul prim-ministrul al Marii Britanii, Liz Truss, Putin a spus că este o fată care şi-a pierdut minţile, după ce fosta şefă a guvernului de la Londra a spus că va folosi armele nucleare din dotare dacă va fi nevoie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Putin, ameninţări la adresa Europei mascate în glume. Preşedintele Rusiei a zâmbit când a fost întrebat dacă va lansa un atac nuclear