Antena Meniu Search
x

Video Putin, reacție după Zelenski se "întoarce" din SUA cu sistemul Patriot: "Întotdeauna am considerat poporul ucrainean un popor frate"

După o vizită plină de emoţie în Statele Unite, Zelenski s-a întors acasă cu lista bifată: Ucraina primeşte încă un ajutor militar de două miliarde de dolari, cel mai modern sistem de apărare aeriană din lume şi tone de ajutoare. Joe Biden i-a promis că America şi aliaţii îi vor fi alături până îl învinge pe Putin. În replică, Ţarul de la Kremlin a rostit noi ameninţări armate şi a dat vina pentru război pe Occident.

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 19:51

Vezi și

Zelenski a fost escortat la Washington de avioane de spionaj ale NATO și avioane de luptă, la captul unei operaţiuni ultrasecrete plănuite să descurajeze orice încercare de sabotaj a Rusiei. De la aeroport, Zelenski a mers direct la Casa Albă, unde a fost primit pe covorul roşu de Joe Biden şi de soţia sa, Jill. Cu o mână protectoare pe umăr, Joe Biden l-a condus pe Zelenski spre Biroul Oval. "Este o onoare să fiu de partea dumneavoastră, să facem front comun împotriva războiului brutal purtat de Putin", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA.

Loviturile de imagine pentru Rusia continuă

În semn de mulţumire pentru sprijinul oferit Ucrainei, Zelenski i-a dăruit lui Biden o medalia de merit din partea unui soldat ucrainean, care luptă acum împotriva militarilor lui Putin în Donbass. După întâlnirea cu preşedintele Statelor Unite, Zelenski a mers în faţa congresmenilor americani. La intrarea în sală, a fost primit ca un erou şi aplaudat în picioare minute lungi. Zelenski a rugat congresmenii să voteze un nou ajutor de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Ca recunoştinţă pentru ajutorul de până acum, a oferit Congresului un steag ucrainean semnat de sute de soldaţi de pe front. Armata ucraineană a anunţat astăzi că în cele 300 de zile de război, Rusia a pierdut peste 100.000 de soldați, aproape 10.000 de tancuri şi alte blindate, peste o mie opt sute de drone şi avioane de luptă. După vizita lui Zelenski la Moscova, Putin nu a pierdut ocazia să arunce răspunderea războiului din Ucraina pe umerii Occidentului.

"Nu avem nimic să ne reproşăm. Întotdeauna am considerat - și știți poziția mea - poporul ucrainean un popor-frate. Ceea ce se întâmplă acum este o tragedie, tragedia noastră comună. Este rezultatul politicii altor țări, țări terțe, care s-au străduit mereu în acest sens, spre dezintegrarea lumii rusești", a declarat Vladimir Putin. Loviturile de imagine pentru Rusia continuă. Fostul vicepremier Rogozin, care ameninţa acum opt ani că va intra cu un bombardier în spaţiul aerian al României, a fost rănit în timpul unui bombardament, când îşi sărbătorea ziua de naştere într-un restaurant din Doneţk. Iar singurul portavion al Rusiei, amiral Kuzneţov, a luat foc în timpul unor lucrări de întreţinere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Putin, reacție după Zelenski se "întoarce" din SUA cu sistemul Patriot: "Întotdeauna am considerat poporul ucrainean un popor frate"