Antena Meniu Search
x

Atentatele din Paris: Teroristul Salah Abdeslam A FOST CAPTURAT

Poliţiştii belgieni au reuşit să îl prindă pe al optulea atacator de la Paris. Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, era căutat deja de poliţie, pentru implicarea în atentate. Ceilalţi şapte atacatori au murit în timpul atacului

Poliţia franceză a efectuat o serie de raiduri în căutarea suspecţilor implicaţi în atentatele de la Paris şi a dat publicităţii imaginea unui belgian considerat periculos, Salah Abdeslam, făcând apel la informaţii şi avertizând populaţia să nu intre în contact cu el

UPDATE 13:15 Poliţiştii belgieni au reuşit să îl prindă pe al optulea atacator de la Paris. Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, era căutat deja de poliţie, pentru implicarea în atentate. Ceilalţi şapte atacatori au murit în timpul atacului

Un oficial francez l-a identificat pe Abdelhamid Abaaoud ca fiind presupusul planificator al atacurilor de la Paris, care ar avea de asemenea legături cu atacurile dejucate într-un tren şi vizând o biserică din Paris, relatează AP în pagina electronică.

UPDATE 12:45 Suspecții pentru atacurile din Paris, prezentați de presa internațională la acest moment:

1.Brahim Abdeslam, 31 de ani - atacatorul care a murit lângă sala de concerte Bataclan

 2. Omar Ismail Mostefai, 29 de ani, de lângă Paris - a murit în atacul din Bataclan

 3. Bilal Hadfi, 20 de ani,  atacatorul care a murit la stadionul Stade de France

 4.Samy Amimour, 28 de ani, de lângă Paris - atacatorul sinucigaș din Bataclan

 5. Un bărbat cu pașaport sirian, Ahmad Al Mohammad, 25 de ani, din Idlib, Siria - a murit la Stade de France

 6. Salah Abdeslam, 26 de ani, fratele lui Brahim Abdeslam - căutat de urgență de polițiști

 7. Mohammed Abdeslam, fratele lui Brahim Abdeslam - a fost acum arestat în Belgia

______________________________________________

Potrivit presei, poliţiştii au efectuat operaţiuni majore la Bobigny, o suburbie a Parisului, la Jumont, în apropiere de graniţa Franţei cu Belgia şi la Toulouse, în sudul ţării.

Un suspect-cheie căutat de poliţia franceză este Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, un belgian care ar fi fost implicat în atentate alături de doi fraţi de-ai săi, dintre care unul a fost arestat şi celălalt a murit într-un atac de pe bulevardul Voltaire, în apropiere de sala de concerte Bataclan.

Salah Abdeslam ar fi închiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori şi ulterior găsit lângă Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise.

El a fost oprit sâmbătă de poliţie, alături de alţi doi bărbaţi, într-un vehicul din apropierea frontierei belgiene, dar a fost lăsat să plece după interogare şi verificarea documentelor.

Poliţia a dat publicităţii fotografia sa, făcând apel la informaţii, dar avertizând în acelaşi timp populaţia să nu intre în contact cu el, întrucât este foarte periculos.

Unul dintre fraţii săi, Brahim Abdeslam, în vârstă de 31 de ani, este unul dintre atacatorii sinucigaşi de vineri noaptea, el fiind autorul unui atentat din faţa unui bar situat pe bulevardul Voltaire, din apropiere de Bataclan.

Cel de-a treilea frate, Mohammed, a fost arestat în cartierul Molenbeek din Bruxelles, în timp ce se întorcea de la Paris. Poliţia belgiană a precizat că a efectuat în total şapte arestări.

Unul dintre cei trei atacatori care au murit în Stade de France după ce şi-au detonat centurile explozive a fost identificat drept Bilal Hadfi, în vârstă de aproximativ 20 de ani, care locuia tot în Belgia.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că atacurile de la Paris au fost pregătite de "un grup de indivizi din Belgia", care au "avut complici în Franţa".

Premierul belgian Charles Michel a declarat că autorităţile vor face verificări la Molenbeek, cartier cunoscut ca un adăpost pentru jihadişti. "Am observat că aproape întotdeauna există o legătură cu Molenbeek, că este o problemă uriaşă acolo", a subliniat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Atentatele din Paris: Teroristul Salah Abdeslam A FOST CAPTURAT