Antena Meniu Search
x

Rămas-bun spectaculos pentru 'tată'! Funerarii de 90 de milioane de dolari pentru regele Thailandei

Sute de mii de thailandezi şi-au condus pe ultimul drum regele, într-o procesiune opulentă pentru care pregătirile au durat un an.

Vezi și

Sute de mii de thailandezi şi-au condus pe ultimul drum regele, într-o procesiune opulentă pentru care pregătirile au durat un an. Crematoriul în care a fost incinerat monarhul a fost construit în ultimele 10 luni. Factura pentru funeralii se ridică la 90 de milioane de dolari.

Un rămas-bun opulent pentru un om pe care întregul regat l-a numit "tată". Trei procesiuni separate, una condusă chiar de familia regală, au însoţit urna de 13 tone cu rămăşiţele regelui, de la Palatul Regal spre crematoriu. De pe margine, îmbrăcaţi în negru, sute de mii de tailandezi au asistat la momentul istoric.  

Înalte de 50 de metri, piramida și pavilionul de înmormântare au fost ridicate în anul care a trecut de la moartea regelui. Arhitecţii le-au alăturat nouă turnuri decorate cu imagini din mitologie, viața regelui, dar și statui ale celor doi câini ai monarhului trecut în nefiinţă pe 13 octombrie 2016. Pentru cei care nu au putut călători în capitală, 85 de replici ale crematoriului regal au fost construite în toată ţara. Procesiunea şi ceremoniile au fost transmise pe toate posturile tv care şi-au ajustat schema de culori la alb negru pentru a fi în ton cu evenimentul.

Reprezentanţii a 16 familii regale au participat la funeralii, inclusiv pe Prinţul Andrew al Marii Britanii, Regina Sofia a Spaniei și fostul președinte german, Christian Wulff.

Punctul culminant al celor 5 zile de funeralii va fi duminică atunci când cenuşa regelui va fi depusă în două temple.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Rămas-bun spectaculos pentru 'tată'! Funerarii de 90 de milioane de dolari pentru regele Thailandei