Antena Meniu Search
x

Razboi diplomatic intre SUA si Rusia din cauza lui Edward Snowden

Edward Snowden, cel mai cautat om de pe planeta, a invrajbit doua superputeri. Statele Unite ale Americii si Rusia au inceput un razboi diplomatic din cauza analistului IT care a dat in vileag programele de supraveghere ale administratiei de la Washington

Vezi și

Dupa cateva zile de controverse si informatii pe surse, Rusia a confirmat prezenta celui mai cautat om al planetei, fostul consilier CIA Edward Snowden, pe teritoriul Federatiei chiar prin vocea liderului de la palatul Kremlin. Vladimir Putin a desfiintat zvonurile cum ca Snowden colaboreaza cu serviciile din Rusia si a tinut sa puncteze ca nu il va preda autoritatilor americane. “Putem preda cetateni straini tarilor cu care avem un acord international cu privire la extradarea infractorilor. Nu avem un astfel de acord cu Statele Unite. Slava Domnului, domnul Snowden nu a comis infractiuni pe teritoriul Federatiei Ruse”, a declarat Putin.

Snowden este un om liber, in viziunea lui Putin. Oficialii de la Washington sunt insa, de alta parere. Secretarul american de Stat, John Kerry, a facut apel la oficialii rusi sa aprobe cererea de extradare, chiar si in lipsa acordului mentionat de Putin, din respect pentru relatiile amiabile dintre cele doua tari. “Avem speranta ca in calitate de stat, stat suveran, Rusia nu va lua partea unui om care este acuzat ca a incalcat legea in alta natiune si care a fugit de justitie conform standardelor international”, a tinut sa sublinieze Kerry.

Cu doar o zi inainte, Kerry a amenintat Rusia si China pentru ca au permis deplasarea lui Snowden pe teritoriile lor, de la Hong Kong spre Moscova. Se pare ca destinatia finala a lui Snowden ar fi Ecuadorul, unde a cerut deja azil politic. Edward Snowden a fost inculpat, saptamana trecuta, in Statele Unite, pentru acte de spionaj si risca 30 de ani de inchisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Razboi diplomatic intre SUA si Rusia din cauza lui Edward Snowden