Antena Meniu Search
x

Răzbunarea lui Putin. Rusia a distrus o fabrică de lângă Kiev: ar fi locul unde s-au produs rachetele cu care a fost atacată nava "Moskva"

Armata rusă a atacat o fabrică de rachete situată la periferia Kievului, ca ripostă la atacul care a vizat nava militară Moskva, scufundată joi seară în Marea Neagră, anunţă surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Monde, citate de Mediafax.

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 15:46

Răzbunarea lui Putin. Rusia a distrus o fabrică de lângă Kiev: ar fi locul unde s-au produs rachetele cu care a fost atacată nava "Moskva"
- Profimedia

Atacul a vizat în cursul nopţii fabrica de rachete Vizar, situată în localitatea Vişnev, la 30 de kilometri sud-vest de capitala Ucrainei, au declarat vineri la prânz surse ucrainene. Ministerul rus al Apărării a confirmat distrugerea unei secţii a fabricii Vizar printr-un atac cu rachete de croazieră Kalibr. Fabrica a suferit daune considerabile, iar unii angajaţi au fost răniţi. În această fabrică sunt produse rachete Neptun, despre care Ucraina susţine că au fost utilizate pentru atacarea navei militare ruse Moskva.

Nava militară rusă Moskva, avariată semnificativ, s-a scufundat joi seară în Marea Neagră, în cursul manevrelor de remorcare spre portul de destinaţie. Ministerul rus al Apărării afirmă că explozia produsă la bordul navei a fost accidentală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Răzbunarea lui Putin. Rusia a distrus o fabrică de lângă Kiev: ar fi locul unde s-au produs rachetele cu care a fost atacată nava "Moskva"