Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Putin, după războiul Israel - Hamas: Suntem extrem de îngrijoraţi. Poate ajunge un conflict mai extins în Orientul Mijlociu

Război Israel - Hamas. Este a treia zi de teroare: vorbim în acest moment de cel puţin 1200  victime, 800 numai în Israel. Statele Unite au anunţat că vor acorda ajutor statului evreu, gest pe care extremiştii islamişti îl consideră o agresiune împotriva cetăţenilor palestinieni. Se întrevede un conflict de durată, a declarat chiar Premierul Netanyahu, în timp ce presa de peste ocean vorbeşte chiar despre implicarea unor agenţi iranieni în planificarea atacului Hamas. Şi Kremlinul avertizează în legătură cu riscul unei escaladări a conflictului în regiune. 

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 14:29

Reacţia lui Putin, după războiul Israel - Hamas: Suntem extrem de îngrijoraţi. Poate ajunge un conflict mai extins în Orientul Mijlociu
Vladimir Putin - Profimedia

Kremlinul s-a declarat luni foarte îngrijorat de evenimentele recente din Israel şi teritoriile palestiniene, avertizând că situaţia ar putea escalada într-un conflict mai extins în Orientul Mijlociu, relatează Reuters. ''Suntem extrem de îngrijoraţi'', a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în faţa jurnaliştilor.

Kremlinul avertizează în legătură cu riscul unei escaladări a conflictului în Orientul Mijlociu

''Privim cu mare îngrijorare la ceea ce se întâmplă în jurul Israelului în Orientul Mijlociu. Această situaţie are potenţialul de a se răspândi şi, de aceea, ea face subiectul atenţiei noastre speciale în aceste zile. Credem că este necesar ca situaţia să fie adusă cât mai curând posibil pe calea păcii întrucât continuarea acestei runde de violenţe comportă pericolul escaladării şi al extinderii conflictului'', a adăugat Peskov.

El a precizat că ambasada Rusiei nu are informaţii despre numărul cetăţenilor ruşi din Israel care ar fi putut fi ucişi sau răniţi şi că partea rusă se află în contact cu palestinienii pentru a încerca să afle dacă vreun cetăţean rus a fost rănit în riposta israeliană asupra Fâşiei Gaza.

Israelul a declarat stare de război şi a răspuns cu un bombardament intens asupra unor obiective ale Hamas din Fâşia Gaza, după ce militanţii palestinieni au atacat masiv sâmbătă sudul Israelului, omorând peste 700 de israelieni, printre care 73 de membri ai forţelor de securitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Putin, după războiul Israel - Hamas: Suntem extrem de îngrijoraţi. Poate ajunge un conflict mai extins în Orientul Mijlociu