Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Putin, întrebat de un deputat comunist de la Chişinău ce se va întâmpla cu Moldova după războiul din Ucraina

Un deputat comunist de la Chişinău l-a întrebat pe Putin ce se va întâmpla cu Republica Moldova după ce se va încheia conflictul din Ucraina.

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 11:59

Reacţia lui Putin, întrebat de un deputat comunist de la Chişinău ce se va întâmpla cu Moldova după războiul din Ucraina
Reacţia lui Putin, întrebat de un deputat comunist de la Chişinău ce se va întâmpla cu Moldova după războiul din Ucraina - Profimedia

Deputatul comunist din Republica Moldova Constantin Starîş a participat la întâlnirea Clubului de discuţii Valdai, care s-a desfăşurat joi la Soci şi la care a participat Vladimir Putin, întrebându-l pe lideul ce rol poate juca Republica Moldova în „soarta Europei mari”, după ce "conflictul" din Ucraina se va încheia şi va începe redefinirea relaţiilor dintre Rusia şi Occident, relatează NewsMaker, citat de news.ro.

"Vorbesc foarte egoist, pentru că atunci când are loc o astfel de confruntare, ţări precum Moldova sunt foarte agitate. Aş vrea să cred că un astfel de proces de reconfigurare a relaţiilor, care va determina soarta Europei mari pentru zeci de ani înainte, va începe totuşi. În opinia dumneavoastră, ce rol pot juca ţări precum Moldova în acest proces şi ce loc pot ocupa în această structură viitoare?", l-a întrebat deputatul moldovean pe liderul de la Kremlin.

Răspunsul lui Putin, întrebat ce se va întâmpla cu Republica Moldova 

Potrivit NewsMaker, Putin a spus că depinde de poporul Republicii Moldova, reluându-şi atacul la adresa guvernului prooccidental de la Chişinău şi teza propagandistică a unui Occident care urmăreşte să subjuge popoarele. "Dacă populaţia Moldovei va vota pentru acei oameni care vor să dea o parte semnificativă a suveranităţii altor ţări şi să urmeze aceste interese, atunci, în consecinţă, ei vor ocupa un anumit rol – nu vor fi văzuţi şi auziţi. Iar dacă vor merge pe calea păstrării suveranităţii, a demnităţii naţionale, a tradiţiilor sale, aşa cum am spus în discursul meu, ne vom strădui să ne asigurăm că toate ţările vor avea o voce egală. Nu ştiu cum va funcţiona totul, dar aceasta este poziţia noastră şi pentru aceasta ne vom strădui", a declarat Putin.

Deputatul comunist Constantin Starîş a participat şi anul trecut la Clubul de discuţii Valdai şi i-a pus şi atunci o întrebare lui Vladimir Putin, după ce a ţinut să-i transmită mai întâi salutări de la "copiii" săi, reaminteşte NewsMaker. Ulterior, deputatul moldovean l-a întrebat pe Putin dacă este posibil să fie creat "un singur spaţiu economic, umanitar, cultural, care să se întindă de la Lisabona până la Vladivostok".

Potrivit comunistului, cetăţenilor moldoveni le este greu să aleagă între Europa şi Rusia. Ulterior, în Parlamentul de la Chişinău, deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, aflat la guvernare) Igor Chiriac i-a oferit lui Starîş "doi arginţi". Deputatul PAS l-a acuzat pe colegul său comunist că "s-a vândut" şi a spus că "s-a sculat roşu pe faţă ca un vasal care se uita la stăpân". La rândul său, comunistul Starîş i-a răspuns parlamentarului PAS: "Să-ţi laşi poporul tău fără gaz, fără lumină, asta se numeşte trădare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Putin, întrebat de un deputat comunist de la Chişinău ce se va întâmpla cu Moldova după războiul din Ucraina