Antena Meniu Search
x

Reacția Ucrainei, după ce Rusia a fost suspendată din Consiliul pentru Drepturile Omului

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi-a exprimat recunoşţinţa statelor membre ONU care au votat în favoarea propunerii de a suspenda Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului, conform BBC.

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 21:30

Reacția Ucrainei, după ce Rusia a fost suspendată din Consiliul pentru Drepturile Omului
Reacția Ucrainei, după ce Rusia a fost suspendată din Consiliul pentru Drepturile Omului - Profimedia Images

”Drepturile Rusiei de apartenenţă la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului tocmai au fost suspendate. Criminalii de război nu au loc în organismele ONU care au drept obiectiv protejarea drepturilor omului”, a scris Kuleba pe contul de Twitter.

”Sunt recunoscător tuturor statelor membre care au susţinut rezoluţia relevantă a Adunării Generale a Naţiunilor UNITE (UNGA) şi au ales partea corectă a istoriei”, a mai afirmat el.

”Fie ne ajutaţi acum, fie ajutorul vostru va veni prea târziu"

Şeful diplomaţiei ucrainene a participat, joi, la summitul miniştrilor de Externe ai NATO, alături de secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg. Principala solicitare formulată de Kuleba în cadrul reuniunii a fost livrarea de armament suplimentar.

”Armament, armament, armament”, a spus el, referindu-se  la protejarea securităţii statelor NATO, precum şi a Ucrainei, deoarece Kievul propune un ”acord echitabil” pentru ambele părţi, care nu îi oferă şansa preşedintelui Putin să ”testeze articolul 5”, relatează BBC.

”Fie ne ajutaţi acum şi mă refer la zile, nu la săptămâni, fie ajutorul vostru va veni prea târziu şi mulţi oameni vor muri, mulţi civili îşi vor pierde casele, multe sate vor fi distruse, tocmai pentru că acest ajutor a venit prea târziu”, subliniază şeful diplomaţiei ucrainene”, a subliniat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Reacția Ucrainei, după ce Rusia a fost suspendată din Consiliul pentru Drepturile Omului