Antena Meniu Search
x

Rebelii au declanșat ofensiva în Ucraina

După ce au anunţat că orice tentativă de pace a eşuat, rebeli proruşi au lansat o ofensivă puternică în estul Ucrainei

Vezi și

După ce au anunţat că orice tentativă de pace a eşuat, rebeli proruşi au lansat o ofensivă puternică în estul Ucrainei

Trei lansatoare ruseşti de rachete, de tip GRAD, au trimis 120 de proiectile spre Mariupol, unul dintre oraşele-cheie din estul Ucrainei, aflat încă sub controlul Kievului. 30 de oameni au fost ucişi, majoritatea civili, iar peste 100 au fost răniţi.

Consiliul ucrainean al Apărării Naţionale s-a reunit de urgenţă, pentru a pune la cale o strategie de contracarare. "Este o crimă împotriva umanităţii, dar sângele acestor oameni, ca şi a altor ucraineni, se află pe mâinile preşedintelui Federaţiei Ruse, care a dat ordinul demarării execuţiilor", a spus Olekasander Turchynov.

Şi preşedintele ucrainean, aflat în capitala arabiei saudite, a condamnat atacul. "Întreaga lume a fost şocată de tragedia cumplită de la Mariupol. Atacul terorist, care a luat zeci de vieţi ucrainene şi a rănit peste o sută de nevinovaţi, necesită o reacţie imediată".

Şi separatiştii îşi plâng morţii. În Doneţk, la numai o sută de kilometri de Mariupol, a fost ridicat un altar de flori în locul unde, în urmă cu câteva zile, opt oameni şi-au pierdut viaţa după ce un troilebuz a fost distrus de un obuz.

Acesta este doar începutul, au avertizat rebelii. Iar Ucrainienii au cerut reunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rebelii au declanșat ofensiva în Ucraina