Antena Meniu Search
x

Rebelii sirieni susţin că au doborât un avion de vânatoare rus

Rebelii sirieni care opun rezistenţă armatei regimului preşedintelui Bashar al-Assad susţin că ar fi doborât un avion de vânatoare rus. Informaţia nu este confirmată momentan iar Kremlinul nu a dat nicio reacţie pe această temă

Vezi și

 Rebelii sirieni care opun rezistenţă armatei regimului preşedintelui Bashar al-Assad susţin că ar fi doborât un avion de vânatoare rus. Informaţia nu este confirmată momentan iar Kremlinul nu a dat nicio reacţie pe această temă.

Controversele legate de campania militară a Rusiei în Siria se adâncesc. Americanii acuză Moscova că nu bombardează gruparea Statul Islamic, ci pe rebelii care luptă contra preşedintelui sirian.

O operaţiune de salvare contra cronometru a avut loc, ieri,  în apele Mediteranei, aproape de Grecia. Câţiva voluntari spanioli au adus la mal trei imigranţi care au căzut dintr-o barcă supraaglomerată. Numai în ultima lună, 30 de refugiaţi s-au înecat în drumul lor către Europa.

Salvatorii se grăbesc să ajungă la imigranţii căzuţi din barcă. În apele reci ale Mării Egee, oamenii nu pot rezista prea mult.

Fiecare secundă contează. Fiecare secundă poate face diferenţa între o operaţiune de salvare reuşită şi o tragedie.

Imediat ce s-au asigurat că totul este în regulă cu prima victimă, salvatorii au plecat spre următoarea.

Înainte să plece spre mal, unde erau aşteptaţi de colegii lor cu pături, salvatorii au mai luat cu ei un imigrant, care se aruncase în apă după ce motorul bărcii sale se oprise.

La final, salvatorii au fost răsplătiţi cu aplauze de imigranţii care erau îngrămădiţi într-o barcă de cauciuc.

Pe insula grecească Lesbos zilnic ajung 2 mii de refugiaţi din zonele de conflict, mai ales din Siria. În ultima lună, peste 30 de oameni s-au înecat, în timp ce încercau să ajungă în Grecia.

Printre aceştia se numără şi Aylan, un băiat de trei ani, sirian, care a fost adus de valuri pe o plajă din Turcia.

Fotografiile surprinse atunci au stârnit reacţii în întreaga lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Rebelii sirieni susţin că au doborât un avion de vânatoare rus