Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Record de infectări cu Covid-19 și în Europa. Situație alarmantă în Franța, Italia și Cehia

Record de infectări în Franţa, unde ieri aproape 27.000 de oameni au primit diagnosticul - infectat cu SARS-CoV-2. Este pentru prima dată de la debutul pandemiei când o ţară europeană raportează un număr atât de mare de infectări într-o singură zi. Situaţia este alarmantă şi în Cehia, care are cea mai mare rată de îmbolnăviri din Uniunea Europeană, în timp ce Italia a raportat ieri cel mai mare număr de îmbolnăviri din martie. Pentru că vor să afle dacă au sau nu coronavirus, italienii stau la cozi uriaşe pentru a se testa.

de Redactia Observator

la 11.10.2020 , 22:19

  • Cehia are cea mai mare rată de îmbolnăviri din Uniunea Europeană
  • Italia a raportat ieri cel mai mare număr de îmbolnăviri din martie

Zile la rând şi ore în şir la coadă. Este soarta pe care o au mii de locuitori ai Italiei zilele acestea dacă trebuie să îşi facă un test. Lăcrămioara Martinaş a trăit experienţa pe propria piele. S-a întors recent din România, a stat 2 săptămâni în izolare, dar a vrut să fie sigură cu nu este infectată.

Lăcrămioara Martinaş, româncă stabilită în Italia: Am stat trei zile la rând. A doua zi, de dimineaţă de la 3:53 până la 15 după-amiază am aşteptat la rând.

Adică 13 ore aproximativ.

Vezi și

Acelaşi haos este în toate marile oraşe italiene. La Roma, oamenii stau la coadă mai bine 9 ore pentru a afla dacă sunt sau nu pozitivi la SARS-CoV-2.

Localnic: De fiecare dată când încerci sa suni, orice informație le ceri, îți zic ca toate informațiile le găsești pe site. Dar nu este adevărat și nu se poate nici sa faci rezervare online. Ei preferă ca 300-400 de persoane să se calce aici in picioare.

În Milano şi Napoli, aglomeraţia de la centrele de testare s-a mutat la terasele ocupate de mii de oameni.

Record de infectări în Franța

Şi Franţa doboară orice record. Aproape 27.000 de oameni au aflat ieri că sunt bolnavi, cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

Sunt aproape 1500 de focare monitorizate şi 70 de departamente în alertă maximă din cauza epidemiei de coronavirus.

Spitalele au trecut deja la planul alb, cel în care alte operaţii se amână pentru ca medicii să-i poată îngriji pe bolnavii de COVID.

Restricții în Germania

Peste graniţă, în Germania, pentru a se asigura că nu scapă focarele de coronavirus de sub control, oraşele în care rata de infectare este ridicată se întorc la restricţii.

În Berlin, viaţa de noapte ia o pauză până cel puţin la sfârşitul lunii. Localnicii trebuie să intre în case până la ora 24, iar vânzarea de alcool a fost interzisă pe tot parcursul nopţii.

Localnic: Cred că e o măsură bună, pentru că se asigură că oamenii merg mai devreme acasă sau se despart în grupuri mai mici.

Localnic: Trebuie să ne protejăm cumva, pentru că sunt oameni care au murit deja.

Cehia, cea mai gravă situație din UE

Cea mai gravă situaţie din toată Uniunea Europeană se înregistrează în Cehia.

Ţara care a trecut cu bine peste primul val al epidemiei are acum cea mai mare rată de infectare pe cap de locuitor.

Numai în ultimele 2 zile, numărul îmbolnăvirilor a depăşit 13.000. Enorm pentru o ţară cu aproape 11 milioane de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri externe » Record de infectări cu Covid-19 și în Europa. Situație alarmantă în Franța, Italia și Cehia