Antena Meniu Search
x

Video Record de milionari în 2021: Peste 200.000 de oameni au ajuns să aibă averi mai mari de 50 de milioane de dolari

Bogaţii lumii au stabilit un nou record! Sunt mai mulţi ca niciodată! Potrivit unui raport al unei băncii de investiții la nivel global, numărul persoanelor cu averi de peste 50 de milioane de dolari a crescut anul trecut la peste 218.000 de oameni.

de Redactia Observator

la 23.09.2022, 08:31

Vezi și

Faţă de 2020, sunt cu 46.000 mai mulţi. Clubul ultra-miliardarilor şi-a îngroşat serios rândurile în Statele Unite ale Americii, cu peste 30.000 de persoane. Urmează China, cu peste 5.000 şi Germania cu 1750.

Cei mai mulți milionari în Statele Unite

La polul opus, sunt Marea Britanie, Turcia şi Elveţia care au acum mai puţini cetăţeni cu averi colosale. Dacă ne uităm însă la numărul total al persoanelor care au averi de câteva milioane de dolari, observăm că acestea reprezintă 1% din populaţia globală. Şi aici, în doar un an, numărul lor a crescut considerabil - cu peste cinci milioane de oameni.

Astfel, în total sunt 62,5 milioane de persoane cu averi substanţiale. Cei mai mulţi dintre bogaţi globului, peste 24 de milioane, trăiesc în Statele Unite ale Americii. Aceştia reprezintă mai mult de o treime din milionarii planetei, iar creşterea numărului lor în doar un an reprezintă cea mai mare creștere a numărului de milionari din toate țările, din ultimul secol. În topul ţărilor cu cei mai mulţi milionari urmează China, cu 10% şi Japonia cu 5,4% din totalul global al oamenilor cu averi impresionante.

Marea Britanie şi Franţa sunt şi ele în top, cu procente de peste 4%. Autorii studiului notează şi faptul că mare parte din veniturile oamenilor care s-au îmbogăţit au fost obţinute în urma creşterilor preţurilor la locuinţe, dar şi creşterilor pe burse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Record de milionari în 2021: Peste 200.000 de oameni au ajuns să aibă averi mai mari de 50 de milioane de dolari