Antena Meniu Search
x

Reculegere pentru victimele de la Paris

Românii sunt solidari cu francezii şi aici, în România. În această seară, şi clădirea Parlamentului a îmbrăcat culorile steagului Franţei. Tricolorul poartă şi un mesaj: condoleanţe.

Vezi și

 Românii sunt solidari cu francezii şi aici, în România. În această seară, şi clădirea Parlamentului a îmbrăcat culorile steagului Franţei. Tricolorul poartă şi un mesaj: condoleanţe. De asemenea, sute de lumânări ard pe trotuar, în faţa Ambasadei Franţei de la Bucureşti, unde azi a avut loc şi un moment de reculegere. Roxana Ciucă este acolo. Roxana, încă un altar ridicat pe stradă, după cel de la Colectiv.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a sosit la Ambasada Franţei în urmă cu aproximativ o oră. A depus o lumânare lângă celelalte sute care ard în memoria victimelor atentatelor din Paris. Cioloş a păstrat un moment de reculegere şi a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasadă.

Pe tot parcursul zilei, foşti şi actuali demnitari, militari şi personalităţi ale lumii artistice şi sportive au venit să îşi exprime solidaritatea cu poporul francez. Foştii preşedinţi Train Băsescu, Emil Constatinescu şi Ion Iliescu au fost prezenţi.

În Turcia, liderii mondiali reuniţi la summitul G20 au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor. Barack Obama, Vladimir Putin, Angela Merkel, Recep Erdogan sau Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, au fost uniţi în dorinţa de a le transmite francezilor că lumea e alături de ei. Iar la Vatican, Papa le-a adresat un mesaj special credincioşilor din Piaţa Sfântul Petru.

Calea violenţei şi a urii nu rezolvă problemele umanităţii, iar să foloseşti numele Domnului pentru a justifica această cale e pur şi simplu o blasfemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Reculegere pentru victimele de la Paris