Antena Meniu Search
x

Autorităţile germane au recuperat zeci de obiecte care i-au aparţinut lui John Lennon, furate cbiar de la Yokp Ono

Autorităţile a confiscat zeci de obiecte care i-au aparţinut lui John Lennon şi care au fost furate chiar de la Yoko Ono, acum mai bine de 10 ani.

Vezi și

Recuperare importantă făcută de poliţia germană. Autorităţile a confiscat zeci de obiecte care i-au aparţinut lui John Lennon şi care au fost furate chiar de la Yoko Ono, acum mai bine de 10 ani. Un individ a fost arestat în Berlin, iar soţia artistului urmează să intre, din nou, în posesia colecţiei impresionante.

Trei jurnale ale artistului, ochelari, scrisori şi o înregistrare de la un concert de-al său. Sunt doar câteva dintre cele 86 de obiecte recuperate de poliţişti, în Berlin, după ce un individ a încercat să le vândă la o casă de licitaţii.

Angajaţii au fost cei care şi-au dat seama de nereguli şi au anunţat autorităţile. În urma unei anchete, procurorii au confirmat autenticitatea obiectelor. 

Michael von Hagen, şeful Procuraturii din Berlin: "Am avut posibilitatea de a le compara cu obiecte similare din alţi ani şi am putut vedea, fără niciun dubiu, că acestea au fost jurnalele lui John Lennon. Mai ales că ultimul dintre ele se sfârşeşte în ziua în care John Lennon a fost asasinat."

Yoko Ono, fosta soţie a regretatului artist, a raportat furtul obiectelor din New York, în 2006. Colecţia a fost dusă de către hoţi în Turcia, iar în urmă cu aproximativ patru ani a ajuns în Berlin. Un bărbat cu cetăţenie turcă încă este căutat de poliţişti, iar un altul a fost arestat. 

În urma descoperirii, Yoko Ono a fost contactată de autorităţi. 

Susann Wettley, procuror: "I-am arătat fotografiile cu obiectele şi a fost foarte emoţionată, copleşită şi foarte fericită că aceste lucruri sunt aici şi nu în altă parte, pentru că sunt lucrurile personale ale lui John Lennon."

Asasinarea lui John Lennon de la 8 decembrie 1980, din faţa apartamentului său din New York, a şocat întreaga lume. Atât tragicul eveniment, cât şi cariera sa şi povestea sa de dragoste cu Yoko Ono sunt subiecte dezbătute şi în zilele noaste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Autorităţile germane au recuperat zeci de obiecte care i-au aparţinut lui John Lennon, furate cbiar de la Yokp Ono