Antena Meniu Search
x

Video Referendumul privind independența Scoției ar risca redresarea economică după COVID. Ministrul britanic de finanțe: "Ar împărți inutil țara în cel mai dificil moment posibil"

Un referendum privind independența Scoției în aceste zile ar pune în pericol recuperarea economică a Marii Britanii în urma pandemiei COVID-19, a declarat luni ministrul britanic de finanțe Rishi Sunak, aflat în campanie, înaintea alegerilor parlamentare din Scoția.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 03.05.2021, 15:12

Votul pentru independenţa Scoţiei ar strica planurile Marii Britanii de înfrângere a pandemiei - Profi Media

Britanicii se tem că referendumul din Scoţia ar afecta revenirea economică a Regatului Unit

Scoția va vota joi pentru parlamentul său dizolvat, şi se așteaptă ca o victorie a Partidului Național Scoțian (SNP) să creeze mai multă presiune pentru un vot de independență respins până acum de guvernul britanic. Făcând o vizită de campanie pentru Partidul Conservator, Sunak a subliniat necesitatea de a finaliza lupta cu COVID-19 și reconstruirea economiei, scrie Reuters.

"Există un risc clar pentru acest obiectiv comun și acesta este incertitudinea unui al doilea referendum de independență. Ar împărți inutil țara noastră și în cel mai rău moment posibil", a spus el într-o declarație distribuită de Partidul Conservator Scoțian.

SNP este de așteptat să câștige alegerile și, dacă va obține o majoritate absolută, va intensifica eforturile pentru a organiza un alt referendum de independență. În 2014, Scoția a votat să rămână parte a Regatului Unit. SNP a declarat că orice vot nou ar trebui să aștepte până la sfârșitul pandemiei, iar parlamentul scoțian va decide momentul. Vorbind luni, liderul SNP, Nicola Sturgeon, a declarat pentru ITV: "Trebuie să construim cu răbdare cazul și să construim sprijinul majorității pentru independență"

În conformitate cu legea, pentru a organiza un alt referendum în mod legal, Scoția are nevoie de permisiunea parlamentului britanic, dar SNP ar putea decide să conteste acest lucru ținând oricum unul și să forțeze guvernul britanic să îl conteste în instanțe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Referendumul privind independența Scoției ar risca redresarea economică după COVID. Ministrul britanic de finanțe: "Ar împărți inutil țara în cel mai dificil moment posibil"